FB Factorin D-tyttöjen runkosarjan viimeinen turnaus pelattiin kotiluolassa Kontiolahdella. Kokonaisuutena sarja tarjosi paljon kehittäviä ja innostavia otteluita ja oli ilo huomata, kuinka sarjan tasoerotkin ovat kaventuneet kauden kuluessa.

Carelia on dominoinut sarjaa suvereenisti, mutta tänään saatiin taistella tosissaan pisteistä molemmissa otteluissa. Ottelu Welhoja vastaan oli ehdottomasti sarjan nopeatempoisin ottelu. Carelia hallitsi palloa, mutta Welhot puolustivat erittäin urhoollisesti ja tekivät jatkuvasti laadukkaita vastahyökkäyksiä. Ensimmäisen erän jälkeen olimme ensi kertaa häviöllä, ja valmennus pyrki luomaan tyttöihin uskoa nousumahdollisuuksiin. Tytöt kasasivat hienosti itsensä alun pettymyksestä ja kirivät maali kerrallaan Welhot kiinni. Ratkaiseva voittomaali syntyi maalilla ilmiömäisesti torjuneen  Saaran loistavasta avausheitosta, joka vapautti Siljan läpiajoon. Silja kiitti ja kuittasi tottuttuun tyyliin pallon verkkoon. Loppulukemiksi kirjattiin 5-4 Carelialle. Toinen Carelian ottelu ei kohonnut lähellekään samalle tasolle aamupeliin nähden. Jälleen joukkue osoitti, että 3-0 tappioasemasta huolimatta pystymme nousemaan omalle tasollemme ja kuittaamaan ottelun lopulta 10-3. Coach Teamille kaikki kunnia siittä, että he todella pitivät ensimmäisessä erässä nuokkuvia Carelian tyttöjä pinteessä

Maalikooste SB Welhot pelistä
Maalikooste Coach Team pelistä

Arctic puolestaan koki kaksi tappiota Coach Teamille (2-7) sekä Josballe (2-5). Coach Teamia vastaan mahdollisuudet ottelun voittoon karisivat harmittavista pomppumaaleista eikä Arcticin vastaavat yritykset meinanneet millään mennä maalin perukoille. Erityisesti ottelussa Josbaa vastaan oli nähtävissä kuinka suurin askelin Arcticin tytöt ovat kauden aikana menneet eteenpäin. Puolustustuksen miesvartiointi toimi ja jokainen pelaaja uskalsi haastaa vastustajia ja kokeilla omia taitojaan kentällä. Vaihtopenkillä oleva mieletön tsemppihenki sekä kannustus katsomossa auttoivat tyttöjä venymään kauden parhaimpaansa. Ottelu ratkesi vasta kolmannessa erässä josbalaisille, vaikka Arcticillakin oli lukuisia maalipaikkoja hoitaa voitto kotiin. Tappiosta huolimatta tytöt ja valmennus olivat erittäin tyytyväisiä ottelun hienoon taisteluun. Kausi jatkuu vielä Alueloppuhuipentumassa, jossa panoksena on unelmoitu aluemestaruus. Factorin joukkue pelaa yhtenä isona joukkueena turnauksessa ja tavoitteena on ehdottomasti kirkkain mitali! Ottelu Welhoja vastaan osoitti, että aluemestaruudesta saadaan käydä todella tiukkoja vääntöjä!