Ajankohtaista

T14-aluesarja huipentui sunnuntaina 10.4. Kuopiossa pelattavaan alueloppuhuipentumaan, johon osallistuivat runkosarjan neljä parasta joukkuetta. Runkosarjan voittajana Factor lähti jälleen hakemaan sitä kirkkainta sekä pokaalia kruunaamaan voitokas kausi.

FB Factor Arctic –Sudet SB 14-2
Sudet merkattiin jo kauden alussa yhdeksi, jos ei kaikista kovimmaksi vastustajaksi, joten tärkeää oli olla hereillä heti pelin alusta. Pallo saatiin selkeästi Factorin hallintaan, mutta pieni parkettialusta minimoi tyhjän tilan eikä ensimmäisessä erässä nähty vielä hirveästi Factorille tuttua maalivyöryä. Toiseen erään lähdettiin 2–5 lukemissa tavoitteena tehdä niin paljon maaleja, kun niitä olisi vain tullakseen. Erätauolla painotettiin tyhjää tilaa, joka syntyi pakeille keskiviivan tuntumaan ja toisessa erässä maaleja lähtikin sitten satelemaan. Ilahduttavaa oli se, että tehopisteet jakautuivat molemmille ketjuille ja niin hyökkääjille kuin myös pakeillekin. Kolmanteen erään lähdettiin 10 maalin erolla ja tavoite tehdä viimeiset kaksi maalia pelin päättymiseksi täyttyi jo vajaan viiden minuutin pelin jälkeen. Factor raivasi tiensä suvereenisti illan finaaliin, jonne Welhot pääsivät jännittävän jatkoaikavoiton siivittämänä.

Ottelun tilastot

Welhot – FB Factor Arctic 3–15
Tavoite kirkkaana mielessä lähdettiin finaaliin samalla ajatuksella tehdä maaleja sydämen kyllyydestä. Tällä kertaa peli lähti pyörimään heti alusta asti ja ensimmäinen erä päättyi Factorille 0–7. Toisessa erässä Factor sai kaksi hieman helposti annettua jäähyä aivan peräkkäin, mutta näistä selvittiin. Vastustaja kuitenkin onnistui tekemään toiseen erään kaksi maalia, jotka pomppivat ikävästi maalin edustalla ja josta Welhot onnistui pallon tökkäämään Factorin verkkoon. Kolmannen erän alkuun 27:n sekunnin sisään Factor teki kaksi nopeaa maalia, joiden jälkeen Welhot ottivat aikalisän. Factorin voitto keskeytyksellä oli nyt enää yhden maalin päässä ja vastustajan oletettiin sinnittelevän vielä mahdollisimman pitkään. Aikalisän jälkeen Welhot pistivätkin kaiken peliin ja seuraavat kahdeksan minuuttia näyttivät Factorin osalta heikolta ja Welhot onnistuivat kaventamaan tilannetta yhdellä maalilla. Ajassa 39:58 Factor kuittasi pikaisesti Welhojen kavennusmaalin ja ajassa 40:25 pilli vihelsi ottelun päättyneeksi keskeytykseen. Suvereenilla suorituksella Factor voitti jälleen T14 aluemestaruuden!

Kausi on nyt saatu päätökseen sarjapelien osalta. Osalla tytöistä on vielä edessä Särkänniemen Salibandy Cup toukokuun alussa joten sinne asti vielä aktiivisesti treenataan. Kiitokset kaikille joukkueen pelaajille ja toimihenkilöille kaudesta. Isot kiitokset myös joukkueen yhteistyökumppaneille ja talkooväelle kauden mahdollistamisesta. Kiitos myös kaikille vastustajille mukavasta kaudesta.