Ajankohtaista

T16 sarja jatkui Kontiolahdessa lauantaina 15.1.2022 kotiturnauksella, joka tällä kertaa järjestettiin ilman yleisöä. Hatsina ja VarTa joutuivat jäämään turnauksesta pois, joten turnaus pelattiin kolmen joukkueen voimin, kun Factoria haastamaan saapuivat Josba ja Welhot.

FB Factor – Josba 6–0
Tavoitteena ensimmäisessä pelissä oli pitää oma maali puhtaana ja päästä pallollisessa pelissä omalle vauhdikkaalle tasolle. Tavoitteista ensimmäinen toteutui, mutta toinen ei – peli oli laiskan näköistä, Josba pääsi haastamaan pallolla ja Factor joutui puolustamaan huolella. Maalin edessä peli oli kuitenkin hyvää eikä vastustaja päässyt kunnon maalipaikoille. Factorille tutusta vauhdikkaasta pelistä nähtiin kentällä vilahduksia paikoitellen ja maaleja saatiin kuin saatiinkin tasaiseen tahtiin. SM-sarjan pelaajista oli vielä tässä pelissä yksi kentällinen mukana, mutta heidän suunnatessa omaan turnaukseensa, seuraava peli pelattaisiin Factorin osalta kahdella kentällisellä.

Factorin pistetytöt: Neea 3+0, Linda 1+1, Tuuli 0+2, Liina 1+0, Aino 1+0, Maija 0+1

Ottelun tilastot

FB Factor – Welhot 2–1
Tähän peliin Factorille jäi tasan kaksi ketjua ja koska odottelu alkoi uuvuttaa osaa pelaajista, päädyttiin päivän toiseen ja viimeiseen peliin ottamaan taktiikaksi matala karvaus. Tämä oli pieni riski, sillä matalaa karvausta emme olleet harjoitelleet koko kautena. Taktiikka osoittautui kuitenkin erinomaiseksi – karvaus sujui paremmin, kuin olisi voinut toivoa ja puolustus oli tiivistä. Vastustajalla oli etenkin pelin keskivaiheilla selkeä pallonhallinta, mutta Factorin karvauksen ansiosta pallo pyöri pitkiä aikoja vastustajan pakeilla ja avausyritykset onnistuttiin ohjaamaan laitaan, josta pallo usein saatiin omille. Peli oli pitkään 1–1 ja toinen erä oli maaliton. Factorin voittomaali tehtiin viisi minuuttia ennen ottelun loppua ja tavoitteena oli pitää puolustus tiiviinä ja oma maali puhtaana loppuun asti. Factor otti vielä jäähyn pahimpaan väliin, kun peliä oli 4 minuuttia jäljellä, mutta alivoimanelikko suoriutui loistavasti ja Factor voitti tähän mennessä ehdottomasti tasaisimmalla pelillään ottelun lukemin 2–1.

Factorin pistetytöt: Linda 1+0, Aino 1+0, Hilma 0+1

Hieman pitkältäkin tuntunut päivä päättyi loistavaan, erittäin kehittävään peliin ja jälleen kerran kotiin lähtivät täydet pisteet. T14 sarjasta mukaan hypänneet Meeri, Minni ja Iina täydensivät Factorin kokoonpanon erittäin hyvin, ja tästä voi hyvillä mielin jatkaa kohti kauden viimeisiä turnauksia.