T16 aluesarja jatkui Mikkelissä 14.11.2021, jossa Factoria vastaan asettuivat Welhot sekä Pelicans. Päivän pelit lähtivät hieman nihkeästi käyntiin, mutta kotiin viemisiksi lähti kuitenkin täysi pistepotti.

Welhot – FB Factor 2–6
Pelin alku tuntui vaikealta, eikä peliä saatu oikein pyörimään Factorille tutulla tapaa. Ensimmäinen maali saatiin kuitenkin aikaiseksi ajassa 06:02 ja erän loppuun eroa tehtiin 0–2 lukemiin. Toinen erä näytti jo aavistuksen paremmalta, mutta maaleja saatiin kuitenkin vain yksi ylivoimalla. Ylivoima kuitenkin sujui jo mallikkaasti ja siihen voi olla tyytyväinen. Kolmas erä oli ensimmäistä selkeästi pirteämpi, mikä näkyi myös taululla. Vastustaja pääsi kuittaamaan kahteen otteeseen, mutta Factor piti tahdin yllä ja iski taululle loppulukemiksi 2–6. Pelin ehdottomia onnistumisia olivat puhtaat pallonriistot ja loistavat katkot eikä mailaanlyönneistä puolin tai toisin tarvinnut turhan monesti viheltää.

Factorin pistetytöt: Tuuli 3+1, Minea 1+2, Kaisa 1+0, Linda 1+0, Eimi 0+1, Elsa 0+1

Valokuvia ottelusta

FB Factor – Pelicans 11–4
Tämäkin peli alkoi hyvin vaikeasti ja Pelicans siirtyi johtoon jo ajassa 01:03. Hetken päästä Pelicans kuitenkin otti peräkkäin kaksi jäähyä ja Factor pääsi viidellä kolmea vastaan kuittaamaan pelin tasoihin. Ylivoima jatkui viidellä neljää vastaan, mutta Pelicans sinnitteli ja ensimmäisen erän loppua kohden siirtyi jälleen maalilla johtoon. Factor painoi sisulla eteenpäin ja saikin tasoitettua pelin ja siirryttyä 4–2 johtoon ennen ensimmäistä erätaukoa. Peli oli jo Factorille 6–2, kun koitti synkkä hetki ja muutamassa minuutissa peli oli kavennettu 6–4. Tässä kohtaa vaihdoimme maalivahdin, mikä toimi kenttäpelaajille herätyksenä – nyt pitää oikeasti alkaa pelaamaan. Karvausta nostettiin entistä ylemmäs ja tavoitteena oli saada palloon heti paine. Näin Pelicansit avaukset saatiin katkottua ja maaleja alkoi syntyä. Factorin peli alkoi jo näyttämään enemmän omalta ja ensimmäiseen peliin verrattuna tässä ottelussa saatiin reilusti enemmän vetoja maalia kohti – huimat 70 koko pelissä.

Factorin pistetytöt: Tuuli 2+2, Maija 3+0, Lilja 3+0, Minea 0+3, Linda 2+0, Sirkku 0+2, Kaisa 0+2, Elsa 1+0, Veera 0+1

Pientä loukkaantumista ja pelirytmin hakemisen vaikeutta lukuun ottamatta päivä oli hyvä. Factor sai molemmissa peleissä kunnon haasteen ja maalipaikkoja jouduttiin oikeasti rakentamaan. Iloista oli myös katsoa, kuinka jokainen pelaaja taisteli kentällä, vaikka jaloissa alkoikin painaa toisen pelin loppua kohden.