Factorin historian ensimmäiset T18 sarjapelit saatiin pelata kotihallissa. Pitkä kesä oli tehty töitä että joukkue olisi valmiina ottamaan vastaan uudet haasteet jota uusi sarjataso toisi tullessaan. Viime kevään T16 sarjan Suomen mestaruudella ei ole enää mitään virkaa, kun uuden kauden SM-sarjapaikoista lähdetään taistelemaan.

Tiikerit – FB Factor 0-6 (0-1, 0-3, 0-2)
Päivän ensimmäisessä pelissä vastaan asettui vikkelä kinttuisia tyttöjä täynnä oleva Tiikerit. Tiikerit pelasivat menneellä kaudella T18 divaria ja olivat esittäneet kesän harjoitus peleissä kelpo otteita. Huomasi että peli oli molemmille kauden ensimmäinen. Sen verran sekavaa touhua homma oli väillä puolin ja toisin. Molemmat joukkueet halusivat hyökätä ja tehdä maaleja puolustuksen kustannuksella. Peli olisi voinut ihan hyvin päättyä Factorin keskeytykseen 12-0 sen verran maalipaikkoja tytöillä oli tuhlattavaksi asti. Toisaalta Tiikerit olisivat voineet viedä ottelun 7-6 sen verran heilläkin oli maalipaikkoja, mutta Factorin maalissa Sara nappasi kaiken kiinni. Ihan varmasti peli oli katsomoon viihdyttävä sen veraan tapahtui koko ajan kentän molemmissa päissä.

Factorin pistetytöt: Nepe 2+0, Jennica 1+1, Rova 1+0, Maija 1+0, Iitu 1+0, Tuuli 0+1, Vilma 0+1

Valokuvia ottelusta

FB Factor – Saipa 2-2 (0-2, 2-0, 0-0)
Toisessa pelissä vastassa oli viime kauden T18 SM-sarjan pronssimitalisti Saipa. Joukkueen ykköspyssy Miisa Turunen oli jo valmistautumassa U19 MM-kisoihin, mutta silti joukkueen vahvuudesta löytyy puolenkymmentä muuta naisten liigapeluria. Aamu peliin verrattuna ottelun tempo oli reilusti matalampi ja pelissä oli huomattavasti enemmän järkeä. Saipa yritti jäädyttää peliä ja se tuotti Factorin tytöille vaikeuksia. Lisäksi Factorin tytöt ottivat pelin puoliväliin mennessä neljä turhaa jäähyä ja se rikkoi enstisestään peliä. Saipan tehdässä ensimmäiseen erään kaksi maalia ja Factorin saman verran toiseen erään, lähdettiin viimeiseen erään jännittävästä tasatilanteesta. Kolmannessa erässä Saipan viime keväänä U17 maajoukkueessakin esiintynyt maalivahti piti joukkuettaan pystyssä. Myös Factorin maalissa pelivuorossa ollut Minttu oli loisto vireessä eikä pelissä nähty enempää maaleja. Tasapeli näytti kelpaavan kaikille tästä pelistä.

Factorin pistetytöt: Nepe 1+1, Minea 1+0, Moona 0+1

Seuravaat T18 karsintapelit pelataan 11.9.2022 Vantaalla. Silloin Factorin tytöillä vastassa PSS ja LoSB/SB-Pro.