Ajankohtaista

Paikka pääsarjassa avautui, kun Nystars joutui perumaan paikkansa pelaajapulan takia ja Factor oli ensimmäisenä täyttöjärjestyksessä kevään karsintojen perusteella.

-Kaksi kevättä peräkkäin ollaan päästy divarikarsintoihin ja siellä viimeiseen vaiheeseen, mutta nousu ei vaan ole onnistunut. Nyt kun divariin avautui paikka, niin ei tarvinnut hetkeäkään miettiä otetaanko se vastaan vai ei. Meillä on hyvä junnuputki ja pelaajatuotanto omasta takaa sekä Joensuuhun tulee vuosittain opiskelemaan tasokkaita pelaajia, niin pääsarjapaikka on todella tärkeä koko alueen salibandyn kannalta. Kevään 2022 T16 suomenmestaritytöt ovat ensi kauden divarijoukkueessa isossa roolissa, kertoo toiminnanjohtaja Markus Holopainen.

-Pohjois-Karjalassa on viimeksi ollut salibandyssa naisten pääsarjajoukkue kaudella 2009-2010, kun Tuupovaaran Urheilijat pelasivat liigassa. Kontiolahdessa ei ole koskaan aikaisemmin ollut naisten pääsarjajoukkuetta. Meillä on tammikuussa valmistunut uusi hieno halli ja muutenkin Kontiolahdessa on puitteet kunnossa. Toivotaan että sarjanousu saisi aikaan isomman buustin salibandyn ympärille ja ihmiset löytävät tiensä katsomoon, jatkaa Holopainen.

-Ensi kauden joukkue on hyvin pitkälle jo kasassa, mutta muutamia uusia pelaajia mahtuu vielä mukaan. Tiedossa on jo useampia pelaajia, jotka ovat hakeneet Joensuuhun opiskelemaan ja opiskelupaikan saadessaan liittyvät joukkueeseen. Joukkue aloittaa treenaamisen ensi viikolla ja samalla alkaa kaksi viikkoa kestävä try in jakso johon voi tulla antamaan näyttöjä. Ensi kauden joukkuetta valmentavat Markus Holopainen ja Anni Nakari. Annilla ympyrä nyt sulkeutuu koska hän oli pelaamassa kaudella 2009-2010 TuuU:n riveissä, kun edellisen kerran alueella pelattiin naisten pääsarjaa. Divaripaikan myötä Factor ei ilmoittaudu mukaan T21 SM-sarjaan ensi kaudeksi.

Salibandyliiton tiedote