T14 alueloppuhuipentumissa kilpa- & haastajajoukkueet sijalle 4

T14 kausi sai hienon päätöksen, kun alueloppuhuipentumat jaettiin kilpa- ja haastajasarjoihin. Tällä jaolla meidän tyttömme saivat tasoistaan peliä ja paljon peliaikaa. Kilpa pelasi Lehmossa ja haastaja matkasi Lieksaan.

KILPA

Artic-Josba 4-3
Ensimmäisessä pelissä kohdattiin kivikova naapuri Joensuusta. Kummallakaan joukkueella ei unihiekkaa silmässä näkynyt vaan peli lähti heti vauhdikkaasti liikkeelle. Avausmaali nähtiin erän alkupuolella meidän toimesta. Kolmesta seuraavasta maalista vastasi Josba. Peli näytti päättyvän Josbaan voittoon, mutta viimeisen 2,5 minuutin aikana tapahtui. Ensin tasoihin ja sitten viimeisen minuutin alkupuolella johtoon. Johto kesti loppuun saakka ja päivälle upea startti.

Welhot- Arctic 2-5
Päivän toisessa pelissä vastassa Welhot. Ensimmäinen erä meni hiukan vauhtia hakiessa ja tunnustellen mistä maalipaikkoja voisi rakennella. Toisessa erässä maalinteko alkoi onnistua ja erän puoliväliin mennessä oltiin karattu kolmen maalin päähän. Molemmat osui erän lopussa kertaalleen joten pisteet meille. Tässä pelissä nähtiin onnistumisia laajalla rintamalla.

Arctic Papas 2-4
Kolmannessa pelissä saatiin vastaan Papas. Vastustaja tiedettiin hyvästä puolustuksesta ja terävistä vastahyökkäyksistä. Pelistä muodostui juuri niin hankala, kun ennakkoon arveltiin.  Ensimmäisessä erässä löydettiin aukkoja vastustajan puolustuksesta. Molemmat joukkueet osuivat pariin kertaan. Toisessa erässä eri saatu palloa enää niin hyvin liikkeelle. Papas käytti omat paikkansa ja peli heille.

Varta- Arctic 8-1
Alkusarjan viimeinen peli ja pelissä panoksena finaaliin pääsy. Valitettavasti tämä toi hiukan ylimääräistä puristusta joka näkyi kentällä. Myös tiukka pelitahti alkoi näkyä ja jalka ei liikkunut enää niin terävästi. Ensimmäinen erä Vartalle 3-0. Toiseen erään lähdettiin teemalla hurja takaa-ajo, mutta peli kääntyi ikävien tapahtumien seurauksena selkeään Vartan voitoon.

Pronssipeli

Arctic – Welhot 2-3
Pronssipelissä Welhot pääsi hakemaan revanssia aamuisen tappion jälkeen. Pitkä päivä näkyi pelissä eikä vauhti noussut aamun tasolle. Ensimmäinen erä Welhoille 2-1. Toisen erän alussa Welhot osui karaten 3-1 johtoon. Kavennusmaali saatiin tehtyä hyvissä ajoin ja viimeinen kymppi haettiin hanakasti tasoitusta. Viimeisillä minuuteilla tasoitusta haettiin ilman maalivahtia, joka sujui oikein mallikkaasti, mutta Welhojen puolustus kesti lopun rynnistyksen.

HAASTAJA

Carelia – Into 3-7
Haastaja joukkue sai vastaan turnauksen järjestäjäseuran, Lieksan Innon. Ensimmäinen erä meni lähes kokonaan paikkaa hakiessa, josta loppuun pääsimme pelin luonteeseen kiinni. Ensimmäisen erän jälkeen menimme vastustajan johtaessa 2-0. Toinen erä meni meidän puolelta paljon paremmin verrattuna ensimmäiseen. Saimme tasoitettua tilanteen 2-2 hienoilla maaleilla. Näiden lisäksi tuli lisää onnistumisia yksilöllisesti ja maalipaikkoja oli todella paljon, jotka eivät enää löytäneet vastustajan verkkoon. Innon eduksi he pääsivät hyödyntämään meidän tekemät virheet ja tekemään niistä maaleja.

Carelia – Varta valkea 3-1
Panokset kovenee ja pelit muuttuvat raskaammaksi. Ensimmäinen erä oli vahvaa tekemistä ja kovaa henkistä ja fyysistä taistoa. Tässä erässä onnistuimme pistämään pallon maaliin kaksi kertaa. Toinen erä aloitettiin lukemissa 2-1 meille. Tämäkin erä oli todella tasainen ja sen kertoo lukematkin. Ainoan maalin tässä erässä onnistui tekemään me noin puolessa välissä erää. Voitto tästä meille 3-1.

Carelia – Welhot Keltainen 0-5
Tämä peli oli todella ristiriitainen, sillä onnistumisia tuli todella paljon ihan jokaiselle, mutta mikään ei näkynyt tuloksissa. Ensimmäisen erän puolessa välissä alkoi maaliverkot menemään tötterölle Welhojen hyväksi. Vaikka tämä ensimmäinen erä oli tasainen, niin Welhot vie tämän erän johtaessaan 2-0. Toinen erä oli samaa kaavaa, Welhot teki pari maalia ja peli oli tasaista. Tähän erään otimme taktisen aikalisän ja pistimmä pelitavan uusiksi, mitä emme ole vielä tällä kaudella pelanneet. Tämän jälkeen peli oli vielä tasaisempaa ja vastustaja ei saanutkaan kuin yhden maalin vain 20 sekuntia ennen ottelun loppua.

Carelia – Josba musta 4-3
Päivän neljäs peli oli Josban mustaa vastaan. Kentälliset kokivat muutoksia tähän peliin ja ne toimivat hyvin herätteenä jolloin keskittyminen oli todella hyvää. Pelin luonne oli heti alusta lähtien todella tasainen ja molemmilla oli hullun kova voitontahto. Pitkän kovan väännön jälkeen pääsemme tekemään kaksi loistavaa maalia. Pari minuuttia ennen ensimmäisen erän loppua vastustaja onnistuu kaventamaan 2-1 josta samoissa lukemissa mennään toiseen erään. Toinen erä oli meiltä heikompaa alussa josta Josba pääsee 2-3 johtoon. Meille tämä ei käynyt ollenkaan ja iskimme ottelun kaksi viimeistä maalia voittaen ottelun 4-3.

Pronssiottelu

Carelia – Welhot keltainen 2-4
Koittaa haastaja porukan viimeinen peli joka oli revanssi Welhoja vastaan ja samalla pronssipeli. Odotimme tasaisempaa peliä ja sitä saimme. Ensimmäinen erä meni todella hyvin meidän osalta, mutta yksikään veto ei päässyt livahtamaan vastustajan maalivahdin selän taakse. Ketjut ja kuviot toimi moitteetta, mutta silti pienistä merkkausvirheistä pääsi Welhot tekemään pari maalia tähän erään. Toinen erä samaa kovaa vääntöä. Alussa vastustaja pääsi tekemään yhden maalin, josta ei mennyt kuin reilu minuutti ja mekin pääsemme maalinteon makuun kiinni. Iskemme toisenkin maalin, mutta tästä ei mennyt kuin vähän aikaa ja vastustaja iskee ottelun viimeisen maalin. Ottelu päättyi 4-2 Welhoille ottaen pronssia ja 4. sija meille.