Ajankohtaista

Viikon tauon jälkeen taas bussin keula kohti Etelä-Suomea ja tällä kertaa Espoota. T18 SM-alkusarjan toiseksi viimeisessä turnauksessa oli mahdollista jo varmistaa paikka ylempään jatkosarjaan, mutta toisin kävi. Mukaan ei lähtenyt yhtään pistettä ja sarjasijoitus vaihtui toisesta tilasta viidenneksi.

FB Factor – Northern Stars 6-8 (1-5, 1-0, 4-3)
Norssi tuli ensimmäisen erän päälle kuin yleinen syyttäjä ja viimeisteli kliinisesti lähestulkoon paikasta kuin paikasta. Pelin käännekohta tapahtui erän viimeiselle sekunnilla kun Norssille tuomittiin vielä rankkari, mutta siinä Irkku vetä pidemmän korren ja erätauolle vain 1-5 tappioasemassa. Toiseen erään tuli sisuuntunut Factor ja peli siirtyikin yhtäkkiä joukkueen hallintaan. Molemmilla joukkueilla oli myös toisessa erässä hyviä maalipaikkoja, mutta Factorin yhtä maalia enempää osumia ei erässä nähty. Kolmannessa erässä nähtiinkin sitten kunnon maali-iloittelu. Factorin tyttöjen ensin kammetessa itsensä väkisin tasoihin tilanteeseen 6-6. Juuri kun peli oli saatu tasoihin niin Norssi iski kaksi salama maalia ja taas oltiin takaa-ajoasemassa. Hyvistä paikoista huolimatta viimesen vitosen aikana ei enempää maaleja nähty ja pisteet Norssille lukemin 6-8.

Factorin pistetytöt: Pääkköne 2+0, Nella 1+1, Lilja 1+1, Sira 1+1, Ella 1+0, Saara 0+1, Eimi 0+1

Ottelun tilastot

Tiikerit/BBU – FB Factor 7-1 (1-1, 6-0, 0-0)
Norssi tappiosta huolimatta voitto Tiikerit/BBU:sta olisi varmistanut Factorin tytöille paikan ylempään jatkosarjaan. Ensimmäisen erän ajan näyttikin että peli pystyttäisiin hoitamaan ja kukaan ei varmaan uskonut, että erän puolivälissä Pääkkösen tehtailema maali jäisi Factorin viimeiseksi tässä pelissä, sen verran paljon maalipaikkoja erän aikana jokainen kentällinen pystyi luomaan. Toisessa erässä Factorin pakka hajosi totaalisesti ja Tikrut paukutti erään tylyt lukemat 6-0 ja peli oli taputeltu. Kolmas erä oli puolin ja toisin enemmän pelailua eikä erässä oikein kunnon maalipaikkoja edes syntynyt. Tiikerit/BBU tahtoi selvästi enemmän voittoa tässä pelissä ja sen kyllä ansaitsikin.

Factorin pistetytöt: Pääkköne 1+0

T18 SM-alkusarjat pelataan loppuun tämän viikon lauantaina ja peleissä on hurjat panokset. Ervi on varmistanut paikkansa ylemmäsäs sarjassa ja kolmesta muusta paikasta taistelevat vielä Norssi, Hästa, Tiikerit/BBU ja Factor. Koko nelikko on kolmen pisteen sisällä ja pelejä pelataan vielä kivasti ristiin rastiin.