Ajankohtaista

Kauden kolmas kotiturnaus pelattiin vielä niinsanotussa vanhassa hallissa Kontiolahdella. Päällekkäisyyksien takia kokoonanossa ei ollut T18 tyttöjä kuin maalivahti Minttu. Mutta onneksi Welhoista saatiin apuun neljä farmipelaajaa ja täydet kolme kentällistä kasaan.

FB Factor – O2-Jyväskylä II 2-1 (0-1, 1-0, 1-0)
Päivän ensimmäinen peli ja viimeinen yritys tällä kaudella voittaa Ampparit. Tällä kaudella voitto on ollut jo lähellä kun kaksi edellistä peliä on päättynyt tasalukemiin. Edelliset kaudet Ampparit ovat vieneet Factorin naisia kuin litran mittaa. Tällä kertaa ei maaleilla herkuteltu, vaikka molemmilla joukkueilla oli kyllä paikkoja tehdä kymmenkunta maalia. Jännittävien ja tiukkojen vaiheiden jälkeen voitto jäi kuin jäikin Kontiolahteen. Historian ensimmäinen voitto Amppareista varmisti jo melkein paikan loppusarjaan. Päivän toisesta pelistä tarvittaisiin vielä yksi piste lisää.

Factorin pistenaiset: Fredu 1+0, Julia 1+0, Emma 0+1, Minttu 0+1

Ottelun tilastot

Classic II – FB Factor 6-4 (0-2, 2-1, 4-1)
Toisessa pelissä vastassa olivat vikkelät ja taitavat Classicin tytöt. Vaikka ihan kärkipään tytöt olivat jättäneet Kontiolahden reissun väliin niin taitoa riitti silti kolmeen kentälliseen. Homman juoni oli siis että piste riittäisi varmistamaan paikan loppusarjaan. Peli sai hienon alun kun Veera vei joukkueen nopeaan tahtiin kahden maalin johtoon tahto maaleillaan. Toisessa erässä myös Classic pääsi paremmin peliin mukaan ja tulivat tasoihin ennen kuin Julia vei pukukoppimaalilla Factorin jälleen johtoon. Kolmannen erän alkuun Classic tuli jälleen tasoihin, mutta tilanne näytti edelleen hyvältä. Ja vielä paremmaksi tilanne muuttui kun Saara purjehti kentän läpi ja vei ensimmäisellä Factor maalillaan joukkueen jälleen johtoon. Classic tuli kuitenkin vielä väkisin tasoihin ajassa 43.29, menivät johtoon ajassa 43.46 ja kaunistelivat lukemat kuuteen neljään ajasssa 44.06. Että sellainen pelin loppu ja loppusarjapaikan varmistaminen jäi seuraavaan turnaukseen.

Factorin pistenaiset: Veera 2+0, Saara 1+0, Julia 1+0, Emma 0+1, Venla 0+1

Ottelun tilastot

Suomisarjaa on jäljellä kaksi turnausta. Seuraava turnaus pelataan Riihimäellä 24.2. ja silloin on seuraavan kerran mahdollisuus varmistaa paikka loppusarjaan ja divarikarsintoihin.