1. tammikuuta T12 tyttöjen suunta kohti Varkauden pelejä. Taas tuttuun tapaan luvassa viisi peliä, kolme arcticille, kaksi carelialle.

ARCTIC – VARTA 6-3
Ensimmäisessä ottelussa vastaan kotijoukkue Varta. Koko viikko oltiin tyttöjen kanssa treenattu kovaa karvausta ja alku näyttikin heti hyvältä, vaikkakin hieman varovaiselta. Kuitenkin Varta pääsi kuin varkain 0-1 johtoon jo heti pelin alkuun. Tästä sisuuntunut Arctic jatkoi paineistamista mikä tuottikin pian rangaistuslaukauksen. Perjantaina oltiin treeneissä kolmen joukkueemme ”rankkarispesialistin” kanssa treenattu erilaisia rankkareita ja nyt heistä Sanni pääsi näyttämään, ja pistikin pallon todella varmasti maaliin. Varta pääsi erässä vielä hetkeksi kuitenkin takaisin johtoasemaan, mutta tämän jälkeen Alissa toi kahdella maalillaan Arcticin 3-2 johtoasemassa erätauolle.

Toisessa erässä saatiin ylivoima, jota varten myöskin oli treenattu ja sovittu ylivoimaketju. Kovin kauaa kuitenkaan ei päästy ylivoimaketjua kunnolla testaamaan, kun pallo löysi verkkoon samantien ylivoiman käynnistyttyä. Tehokasta ylivoima siis ainakin oli 😅 Ylivoiman jälkeen arctic jatkoi hienosti paineistamista ja Aino ja Alissa siirsivät maaleillaan Arcticin jo 6-2 johtoon. Lopussa Varta kavensi vielä kertaalleen, joten ottelusta 6-3 voitto Factorin tytöille. Ottelun tsempparina palkittiin Aino, ja ottelun tekijänä Alissa.

CARELIA – WELHOT 1-11
Carelian ensimmäinen peli oli Kuopion Welhoja vastaan. Kuten Arcticinkin, myös Carelian tavoite oli lähteä paineistamaan vastustajaa kunnolla. Tässä kuitenkin tällä kertaa epäonnistuttiin täysin. Carelian tytöt olivat alussa kovin aran ja unisen oloisia, ja welhot sen sijaan loistavalla jalalla liikkeellä. Ihan ottelun lopussa welhojen 11 maalin jälkeen ajassa 29:48 valmentajat totesivat tytöille, että josko nyt vielä kuitenkin taisteltaisiin viimiset sekunnit ja yritettäisiin vaikka vastustajan maalivahdin nollapeli rikkoa. Tämä onnistuikin, niinkin ”raadollisessa” ajassa kuin sekuntti ennen erän loppua. Päävalmentajaa tämä maalivahtitaustansa vuoksi myös samalla ihan myötätunnosta kirpaisi, mutta hienoa oli kuitenkin, että tytöt saivat yhden onnistumisen pelin loppuun. Jos vaikka se kantaisi seuraavaan peliin ja sillon oltaisiin paremmin pelissä mukana. Ottelun tsemppari- sekä tekijä palkinnot molemmat sai läpi ottelun hienosti taistellut Veera H.

ARCTIC – WELHOT 11-2
Seuraavana olikin sitten Arcticin peli welhoja vastaan. Arcticille painotettiin jälleen hyvää liikettä, ja että vastustajaa tulisi paineistaa joka tilanteessa kovaa, antamatta yhtään tilaa. Jos Carelialla oli tässä ollut haasteita, Arcticilla se sen sijaan onnistui alusta asti tosi hyvin. Pallo kiersi hienosti pelaajalta toiselle ja ottelussa nähtiin monta hienoa maalia. Myös ylivoimaa päästiin taas testaamaan, ja se jatkoi samaa tehokasta linjaa: 5 sekunttia ja pallo maalissa. Ottelusta Arcticille ansaittu 11-2 voitto. Tsempparina palkittiin varmasti maalillaan torjunut Terhi, ja ottelun tekijänä hienoa joukkuepeliä pelannut Ella.

JOSBA – CARELIA 5-13
Carelian päivän toisessa ja viimeisessä pelissä vastassa jälleen naapuriseura Josba. Tiukkaa vääntöä odotettiin, ja samaa tavoite oli mielessä kun aiemmassakin pelissä. Nyt paineistus ja karvaus onnistui alusta asti erinomaisesti! Carelian tytöt riistivät pallon liki tilanteesta kuin tilanteesta ja pääsivät iskemään jo ensimmäisessä erässä 9 maalia. Erätauolla muistuteltiin, että jos me tehtiin 9 maalia yhteen erään, niin pystyy vastustaja samaan. Takki auki ei voisi lähteä kakkoserään. Erän alku pysyikin samana hyvänä pelinä, mitä nähtiin ekassa erässä ja Carelia teki vielä 2 maalia lisää, pelin ollessa jo 0-11. Sitten Josba alkoi saada pelistä enemmän otetta ja Carelian vauhti hidastua. Susa oli kuitenkin maalillaan hyvin hereillä ja otti hienoja torjuntoja silloin kun niitä tarvittiin. Josban hyvästä kirivaihteesta huolimatta sai Careliakin vielä viimeisteltyä pari maalia lisää, ja näin ottelun loppulukemat 5-13. Tämä oli samalla Carelian ottelukohtainen uusi tehtyjen maalien ennätys! Ottelun tsempparipalkinto meni jälleen Veera H:lle. Ottelun tekijänä palkittiin meidän toinen T10 ikäinen vahvistus Katri, joka pelasi hyvin puolustuksessa, ja suoriutui mallikkaasti myös ensimmäisistä vaihdoistaan hyökkääjän paikalla.

ARCTIC – JOSBA 8-2
Arcticin viimeinen peli oli tällä kertaa myös Josbaa vastaan. Terävin vauhti oli jo Arcticin pelistä hidastunut, eikä kentällä nähty enää niin sähäkkää joukkuetta kuin aiemmissa peleissä. Kuitenkin yhteispeli toimi hyvin ja pallo liikkui pelaajalta toiselle hienosti. Tässä pelissä päästiin myös testaamaan taas ylivoimaa, mutta nyt myös alivoimaa. Ylivoima osui jälleen, tällä kertaa 8 sekunttia vihellyksestä. Alivoima toimi myös hienosti ja onnistui jopa pyörittämään peliä vastustajan päädyssä. Tästä tytöille iso plussa, että vaikka enää ei niin paljon vauhtia riittänyt, niin pää pysyi kokoajan pelissä mukana eikä sen suurempia nukahduksia tai muitakaan ”suvanteita” pelissä tullut. Peliä rakennettiin hienosti yhdessä, ei yksin puskemalla. Paljon on kehitystä tullut juuri tässä yhteispelissä kauden aikana. Ottelun loppunumerot Arcticille 8-2. Tsempparipalkinto meni tästä ottelusta Ellalle. Valmentajien sijaan ottelun tekijän sai tällä kertaa palkita joukkueen huoltaja, joka palkitsi ottelussa pirteällä taisteluasenteella pelanneen Nellin.

Turnauksesta saaliina siis neljä voittoa viidestä pelistä, sekä huikeat 39 tehtyä maalia! 🤩 T12 tyttöjen seuraava turnaus pelataan 12. helmikuuta Kuopiossa. Siihen asti jatketaan treenejä ja viedään taas peliä eteenpäin.