T16 1. divisioona jatkui 14.1. kotiturnauksella Kontiolahdessa. Hallille saavuttiin jo 8.30 ja kahden oman pelin lisäksi osa jäi vielä pelaamaan kello 18 alkavaan T18 SM-sarjan otteluun. Päivä tarjosi sitä lajin parasta, mutta näytti myös sen haastavaa puolta, kun peli ei meinaa millään sujua. Täysi neljän pisteen potti kuitenkin maistuu hyvältä ja Factor jatkaa sarjakärjessä puhtaalla pelillä.

PSS – FB Factor 2-12

Heti aamusta vastaan asettui yksi sarjan kovimmista vastuksista ja tähän peliin painotettiin fyysisen pelaamisen tärkeyttä. PSS näyttikin heti ensimmäisen erän alkuun, että vauhtia löytyy, mutta onneksi Factor onnistui lataamaan keskittymisen heti pelin alkuun eikä vastustaja päässyt vaarallisille maalipaikoille. Factor sai pelin pyörimään hyvin vastustajan päässä ja pian peli olikin Factorin hyväksi 0–2. Erätauolla painotettiin edelleen fyysistä pelaamista, sillä vastustaja antoi hyvin kropalla painetta pallolliseen pelaajaan.

Toinen erä lähti mukavasti käyntiin parilla Factorin maalilla, joiden jälkeen PSS pääsi rokottamaan pienestä merkkausvirheestä. Vastustaja sai tehtyä erän loppuun toisen samanlaisen maalin samanlaisesta tilanteesta, mutta kolmanteen erään lähtiessä lukemat olivat edelleen suotuisat Factorille lukemin 2–5.

Kolmannessa erässä alkoi tapahtua ja maaleja lähti tulemaan muutaman minuutin välein. Erityisen kovassa iskussa oli tässä pelissä kentällinen Aino-Maija-Linda-Minni-Mona, jotka pyörittivät peliä luontevasti sekä tekivät 12 maalista 5. Maalien valossa onnistuivat myös Elsa-Minea-Tuuli-Saaga-Eimi, jotka tehtailivat 6 maalia.

Factorin pistetytöt: Linda 1+4. Elsa 3+1, Tuuli 2+2, Aino 3+0, Maria 0+2, Maija 1+0, Minea 1+0, Vilma 1+0, Neea 0+1

FB Factor – O2 Jyväskylä 5–3

Toinen peli oli sarjataulukon valossa oletetusti helpompi, mutta peliin haluttiin olla edelleen fyysisesti valmiita, sillä O2 oli näyttänyt tässä hyviä otteita päivän aikana. Peli näyttikin lähtevän hyvin käyntiin, kun ensimmäinen Factorin maali nähtiin ajassa 00.12. Peli ei kuitenkaan missään vaiheessa lähtenyt pyörimään samalla lailla kuin ensimmäisessä pelissä ja ensimmäiselle erätauolle lähdettiin tasalukemin 1–1.

Toisen erän alku olikin synkkä. Vastustaja teki maalin 36 sekunnin jälkeen ja rokotti heti perään lukemiin 1–3. Factor harkitsi aikalisää, mutta päätimme vielä puskea eteenpäin ja pian ylivoima onnistui kaventamaan lukemat 2–3. Tasoitusta saimme odottaa viitisen minuuttia, mutta se tuli onneksi juuri sopivasti ennen erätaukoa.

Kolmanteen erään lähtiessä olimme edelleen tasalukemissa ja hyökkäyspäässä painotettiin keskituen tärkeyttä, jotta pyöritys onnistuu eikä vastustaja pääse yhtä helposti vastaiskuihin. Jälleen Linda näytti mallia maalinteossa 23 sekunnin jälkeen ja näin Factor otti taas johtoaseman. Elsa kaunisteli vielä lukemia 5–3 ja näin saatiin tärkeät vaikkakin vaikeat pisteet tästäkin pelistä.

Factorin pistetytöt: Linda 2+0, Elsa 2+0, Minea 0+2, Tuuli 1+0, Maija 0+1, Mona 0+1, Saaga 0+1

Tällä kertaa pidempi tauko pelien välissä ei tuonut samanlaista hurmosta kuin edellisen kerran kotiturnauksessa, jossa Classic kaatui tiukassa ottelussa 3–2. Mutta kuten sanottua, täysi pistepotti on aina hyvä ja siihen on oltava tyytyväinen. Vaikka tahmeus vaivasi toisessa pelissä, on muistettava se ensimmäisen pelin ilo ja rentous, joka on löytynyt uudestaan 1. divisioonassa.