Ajankohtaista

Factorin T12 tyttöjen turnaus pelattiin Joensuussa 20.1. Päivän ohjelmassa oli viihdettä viiden pelin verran.
Josba – Arctic  2-3
Päivän avauspeliin vastaan astui rakas paikallisvastustajamme.  Odotettavissa oli kovaa taistelua ja se odotusarvo ainakin täyttyi. Ottelun alku oli hyvin tasaista vääntöä ja tilanteita tuli molempiin päätyihin. Ensimmäistä erää piti tahkota reilu 11 minuuttia ennen kuin ottelun ensimmäinen syntyi. Maalivahtimme Terhi heitti hienon avauksen Elmiiralle, joka ei jättänyt paikkaa käyttämättä.  Vielä erän loppuun Aino.V onnistuu maalinteossa ja erätauolla päästään 0-2 johdossa. Erätauolla oli ilmeisesti väärät käärmekeitot jaossa kun heti toisen erän alkuun Josba onnistuu maalinteossa.  Tämä ei kuitenkaan lamaannuttanut meidän tyttöjä, sillä reilu minuutti ja Aino.V  vie taas Arcticin kahden maalin johtoon.  Tästä ei vastustaja suoristanut selkäänsä vaan  vajaassa minuutissa kahden maalin johto puolittui. Ottelun viimeiset 12 minuuttia olikin sitten tiukkaa vääntöä ja kovaa yritystä saada lisää maaleja, mutta tämä peli oli maalivahtien juhlaa. Josban Fanni 22 torjuntaa ja Arcticin maalilla Terhi venyi pallon eteen 25 kertaa.  Jos jollain voi korostaa ottelun tiukkuutta niin en muista puolentoista vuoden ajalta peliä jossa Arcticilla olisi vähemmän laukauksia maalia kohti kuin vastustajalla. Toimii hyvänä muistutuksena että pelit on pelattava kentällä vaikka tappioita ei ole kaudella Arcticille tullut.
Tekijänä: Terhi
Tsemppari: Elmiira
Carelia – Welhot  5-3
Carelian päivän urakka alkoi Welhoja vastaan.Ottelu alkoi hyvin tasaisissa merkeissä ja tilanteita tuli molempiin päätyihin. Suurin erottava tekijä oli siinä että Aino.P:n hattutemppu oli valmis ajassa 12:08. Erätauolle päästiin Carelian johtaessa 3-0.  Kuten lajia seuraavat tietää niin kolme maalia ei ole oikeastaan yhtään mitään. Eikä se peliä ratkaissut tälläkään kertaa. Welhot tuli toiseen erään kavennuksen kiilto silmissään ja ajassa 18:03 yritys palkittiin. Kuten monesti niin maali antaa lisää virtaa taka-ajajille ja ajassa 19:55 Welhot oli enää maalin päässä. Tämä onneksi toimi Carelialle hyvänä herätyskellona. 35 sekunttia ja Tyyne tarjoilee Ainolle ottelun neljännen osuman, tästä reilu kolme minuuttia ja tällä kertaa Milla vapauttaa Ainon maalintekoon. Ottelua oli jäljellä kuusi minuuttia ja taas oltiin kolmen maalin johdossa. Welhot onnistuu saamaan vielä yhden maalin, mutta kiristä oli jo terä sen verran tylsytetty ettei Susaa enää ottelussa yllätetty. Hieno taisteluvoitto Carelialta.
Tekijä: Viivi
Tsemppari: Susa
Varta – Arctic. 1-11
Arcticin päivän toiseen koitokseen oli toiveissa saada maalihanat aukeamaan,kun se ensimmäisessä pelissä lähinnä tiputti. Ottelun alku ei vielä lupaillut hanojen aukeavan. Yritystä riitti, mutta tuntui kuin vastustajan maalivahdin seuralogossa olisi pallomagneetti ja monet laukaukset suuntautuivat juurikin samaan kohtaan. Siihen kun vielä lisätään se että vastustaja siirtyy kymmenen minuutin kohdalla 1-0 johtoon. Neljä minuuttia vielä ihmeteltiin kunnes tutkapari Aino ja Ella saa askelmerkit kohdalleen ja noustiin tasoihin. Liekkö pakkanen ulkona laski sen verran että nyt maalihanat sitten aukesi todenteolla. Sillä 20 sekuntia myöhemmin Elmiira taituroi Arcticin 1-2 johtoon. Tässä vaiheessa ensimmäistä erää oli jäljellä 26 sekuntia ja tilanne olisi ollut hyvä siirtyä erätauolla, mutta tämä ei vielä Ellalle ja Ainolle riittänyt vaan vielä ennen erän loppua veivät Arcticin 1-3 johtoon. Toinen erä olikin sitten vahvaa Arcticin hallintaa ja maaleja syntyi tasaisen tappavaan tahtiin.
Tekijä: Enni
Tsemppari: Aino V.
Carelia – Varta  4-3
Carelian toinen ja päivän viimeinen peli Vartaa vastaan. Pelit Vartaa vastaan on aina tiukkoja ja melkoinen jännitysnäytelmä tämäkin peli oli. Vastustajan vahvasta vyörytyksestä huolimatta ottelussa maalinteon aloitti Carelia ja kukas muu siellä pahanteossa kuin Aino.P.  vastustaja jatkaa tiukkaa painostusta ,mutta ajassa 9:14 Milla laukoo Carelian 2-0 johtoon. Hienon syötön tähän tarjoili Sofia. Ilo kuitenkin jäi harmittavan lyhyeksi, sillä Varta onnistuu yllättämään Susan ensimmäisen kerran reilu minuutti myöhemmin. Erässä tarjoiltiin tarjottimella Vartalle toista mahdollisuutta maaliin rangaistuslaukauksen muodossa. Rangaistuslaukaukset on hyvin harvinaisia tässä ikäluokassa, joten katsojille tarjottiin harvinaista herkkua. Susa ei tosin antanut minkäänlaista mahdollisuutta laukojalle vaan hyvin ajoitetulla vastaantulolla vei laukojalta ajan ja tilan pois. Ensimmäisen erän voimasuhteista kertoo melkoisen hyvin maalivahtien torjunnat. Carelia 20 ja Varta 8. Toisessa erässä vastustaja ei päässyt enää samalla lailla vyöryttämään hässäköitä maalin edustalle, vaan löysivät itsensä ajettuna laitavääntöön hyökkäysalueella. Molemmat joukkueet onnistu toisessa erässä kaksi kertaa maalinteossa, joten Carelia nappasi päivän toisen voittonsa tiukalla taistelulla.
Tekijä: Katri
Tsemppari: Anna
Arctic – Welhot   9-2
Arcticin päivän viimeinen koitos ja toiveissa oli että jalka liikkuisi vielä rivakasti tässäkin ottelussa. Monesti kolmos peli on ollut puurtamista ja loivempia liikkeitä. Mikä näkyy myös väistämättä tulostaululla. Vaihto tempo säilyikin hyvänä ottelun lävitse ja pallolliset vaihdot sujui tytöiltä mallikkaasti, mikä sotki vastustajan peliä kun halusivat peluuttaa tiettyä ketjuaan meidän ykkösketjua vastaan.  Ensimmäinen erä mene vakuuttavasti kuljettajan paikalla ja erätauolla lähdettiin mukavantuntuisessa 4-0 johdossa. Toisen erän alussa vielä muutama maali ja johto oli jo 7-0.  Kuten monesti niin tälläkin kertaa hyvä mieli hiipi puseroon ja jalkaa vähän löysättiin kaasulta niin vastustaja pääsee paremmin paikolle. Molemmat joukkueet onnistui tekemään ottelun loppupuolella vielä kaksi maalia, joten vakuuttava ja ansaittu voitto Arcticille.
Tekijä: Pirta
Tsemppari: Aino
Turnaus oli joukkueiden osalta mielenkiintoinen, vaikka joukkueilla on yhteensä 15 tappiotonta ottelua putkeen niin ei voi sanoa että helpolla olisi tullut. Joukkue treenaa uusia juttuja ja niitä sitten koeponnistellaan näissä turnauksissa jotta oltaisiin kovimmassa iskussa silloin kun mitallit on jaossa. Vielä on haaste saada kaikkea treenattua yhteen peliin, mutta näin esimerkkinä voisi nostaa sen että molemmat joukkueet pystyi vaihtamaan pallollisena.
Vielä pari turnausta ennen kuin kausi huipentuu lopputurnaukseen. Seuraava turnaus onkin kotona uudessa Lehmon hallissa 17.2.