Ajankohtaista

T12 tyttöjen lopputurnaus toi aluemestaruuden, mutta myös hieman jäi hampaankoloon Carelian jäädessä niukasti pois mitaleilta.

ARCTICIN lopputurnaus eteni oikeastaan samalla kaavalla kuin kausi muutenkin, eikä edes pitkän turnauspäivän aikaansaama henkinen ja fyysinen kuorma aiheuttanut joukkueelle kauden ensimmäistä tappiota tai pistemenetystä. Ensimmäisessä ottelussa kaatui omat kaverit eli FB Factor Carelia lukemin 6-1. Tässä pelissä noudatettiin ennalta sovittua kaavaa puolin ja toisin ja säästeltiin kummankin joukkueen jalkoja. Peli ei siis ollut sitä kauneinta säbää, mutta hyvä lämmittely turnauspäivään.

Toisessa ottelussa Arcticin ”jyrän” alle jäi turnauksen järjestäjäjoukkue Varta, lukemin 11-2. Tässä ottelussa hienointa oli se että jokainen tyttö, maalivahtia myöten pääsi pisteiden makuun.

Kolmantena Arctic kaatoi Welhot lukemin 7-2 ja varmisti samalla jo illan finaalipaikan kolmella voitolla. Welhojen kova karvaus ja paineistus ei saanut tyttöjä sekaisin vaan omassa päässä jaksettiin olla huolellisia, ja maaleja saatiin siitä huolimatta hyvällä prosentilla, joten peli kulki ns. rutiinilla.

Alkulohkon viimeisessä pelissä vastaan siis Josba, jolla oli pelissä vielä panosta. Tappiolla pronssipeliin, voitolla finaaliin. Arcticin tytöt ei tätä kuitenkaan miettinyt vaan peli hoidettiin taas rutiininomaisella suorituksella ja saatiin ansaittu 6-1 voitto. Näin ollen puhtaalla pelillä finaaliin.

Finaalissa vastaan tuli sitten Welhot. Pitkä päivä oli vaatinut veronsa kummaltakin joukkueelta ja salibandylla ei juuri ollut enää tekemistä tuossa ottelussa. Arctic jaksoi kuitenkin pelata fiksusti väsymyksestä huolimatta. Kun kaksikko AinoV ja Ella siirsivät joukkueen 3-1 johtoon, niin tämän jälkeen keskityttiin lähinnä puolustamaan johtoa ja pitämään palloa. Loppuun saatiin kuitenkin welhojen kavennuksen myötä vielä kunnon jännitysnäytelmä, joka kuitenkin kaikesta huolimatta päättyi upeasti taistelleiden Factorin tyttöjen kultajuhliin.

Arctic lähti turnaukseen selkeänä ennakkosuosikkina ja kyllähän tytöt sen viitan kantoi hienosti. Viiteen otteluun 33 tehtyä maalia ja vain 8 päästettyä maalia. Valmentajan kirjanpidon mukaan näistä ”isojen tyttöjen ketju” teki 18 ja päästi 2, ja ”pienempien ketju” teki 15 ja päästi 6. Eli tätäkin tilastoa katsoen, Arctic todella oli Joukkue isolla J:llä 🤩 Ansaitusti aluemestareita 💚

 

CARELIAN valmistautuminen lopputurnaukseen oli vastatuulessa kun viikon edetessä tuli tietoon useampi poisjäänti kauden huipentumasta.  Vaikka valmennuksen hiukset harmaantui muutoksia pähkäillessä niin suurin  harmistus varmasti oli niillä tytöillä, jotka ei päässeet mukaan lopputurnaukseen. Lähtötilanteen haasteista huolimatta tavoite oli taistella mitaleista ja sitä täysillä lähdettiin yrittämään. Kauden aikana kuitenkin oltiin onnistuttu Arcticia lukuunottamatta voittamaan jokainen mitaleista kilvoitteleva joukkue. Arcticia ei pystytty horjuttamaan myöskään turnauksen ekassa ottelussa, mutta se ei ollut joukkueen päätavoitekaan.

Carelian toisen ottelun vastustajana oli Josba. Tämä oli varmasti se turnauksen hankalin peli henkisellä tasolla. Ekan pelin tappio ei varsinaisesti nostanut pelaajien itseluottamusta ja se näkyi ikävästi tulostaululla vastustajan eduksi 5-1. Paikkoja kyllä oli useampaankin maaliin, mutta puuttui se viimeisin terävyys viimeistelystä ja pisteet jäi naapuriseuralle.

Päivän kolmas ottelu Welhoja vastaan, ja nyt oli se tilanne että pisteitä on pakko saada jos mielii taistella paikasta mitalipeleihin. Ensimmäisen erän jälkeen tilanne näytti jo lupaavalle, kun erätauolle päästiin kahden maalin johdossa ja tytöt oli saaneet peli-ilosta taas kiinni. Liekkö sitten pieni hyvän olon tunne pääsi puseroon ja Welhot sai otteen pelistä. Tiukkojen ja jännittävien vaiheiden jälkeen päädyttiin jakamaan pisteet kun ottelu päättyi lopulta 5-5.

Alkulohkon viimeisen pelin panoksena oli paikka pronssiotteluun. Myös jos Varta voittaisi ottelun niin he saisivat paikan pronssipeliin, joten saattoi odottaa vastustajan tulevan kovaa päälle. Oletusarvo piti kutinsa, mutta ottelu tuloksen tasolla pysyi tasaisena. Ekaa erätaukoa vietettiin tilanteessa 2-2. Toista erää oltiin keretty pelata vajaa kolme minuuttia kun Milla toimittaa pallon Aino P:lle ja Ainon ottelun kolmas maali jäi myös ottelun voittomaaliksi. Jos ottelutulos oli tasainen niin vastustaja vei laukaukset maalia kohden 41 – 17. Ei tullut helpolla, mutta onneksi maalit ratkaisee ja kohti pronssipeliä mentiin.

Pronssipeli ja rakas paikallisvastustaja Josba. Siinä onkin panosta jo kerrakseen.  Valmennuksessa jännitys siitä kun kaksi edellistä peliä oli todella tiukkoja rypistyksiä alusta loppuun, niin vieläkö löytyy se vaihde millä tästä ottelusta tullaan voittajina maaliin. Ensimmäinen erä ei kuitenkaan lupaa hyvää, vastustaja onnistuu viimeistelemään neljä maalia ennen erätaukoa, kun oma maalitili näytti vielä nollaa.  Erätauolla yritettiin vielä saada lietsottua taisteluasenne esiin ja kavennusmaali tulikin reilun parin minuutin pelin jälkeen.  Seuraavan maalin tekikin sitten Josba ja taas oltiin neljän maalin takaa-ajossa. Sinällään tässä lajissa neljä maalia voi syntyä parissakin minuutissa,mutta tällä kertaa se jäi haaveeksi. Vielä tytöt onnistui maalinteossa kun Sofia ja Aino P juoni 5-2 tasoituksen, jotka oli sitten myös ottelun päätösluvut. Joten pronssimitalit matkasivat Joensuuhun.

Jos Arctic lähti selkeänä ennakkosuosikkina turnaukseen niin Carelia on tottunut lähtemään haastajana otteluihin. Tehdään vastustajan pelaamisesta mahdollisimman hankalaa ja viimeistellään hyvällä prosentilla.  Se näkyy myös turnauksen tilastoissa. Joukkueesta löytyy turnauksen maalikuningatar Aino P kymmenellä maalillaan ja Susa venyi Pallon eteen 158 kertaa. Seuraavaksi eniten torjuntoja oli Arcticin Terhillä  97. Nuo on niitä asioita mitkä näkyy tilastoista. Se kaikki muu tärkeä joukkueen eteen tehty työ ei sitten näy kuin otteluita seuraamalla. Joukkueessa on monta puurtajaa jotka ihan uhallaan roikkuvat vastustajassa kiinni niin etteivät he pääse tekemään pahojaan. Karvaajat jotka terävällä liikkeellä paineistavat vastustajaa virheisiin, peittäjät jotka kerää mustelmia menemällä vetojen eteen, vääntäjät jotka fyysisellä voimalla ja taidolla voittavat kaksinkamppailuja. Joukkue on täynnä tyttöjä, jotka itseään säästämättä tekee asioita omilla vahvuuksillaan💚