Ajankohtaista

Runkosarjan toiseksi viimeinen turnaus pelattiin Varkaudessa, jossa kohdattiin kotijoukkue Varta ja Welhot.

ARCTIC
Varta Musta – Arctic 4 – 6
Tälläkin kertaa ensimmäisenä kentällä Factorin joukkueista Arctic. Sunnuntaina kokoonpanosta ei puuttunut ketään joten. Ensimmäinen peli Varta mustaa vastaan ja luvassa oli vauhtia. Ennakkoasetelmat pitivät paikkansa ja pelissä riitti vauhtia ja tapahtumia. Vartan taitava ykkösketju saatiin pidettyä suht hyvin poissa parhailta paikoilta. Hyökkäyspeli kulki tarvittavan hyvin ja hiukan oli varaa tuhlata hyviä maalipaikkoja. Näillä eväillä kairattiin voitto tästä tasaisesta pelistä.

Arctic – Varta valkea 11-1
Tunti taukoa ja Arctic hyppäsi uudestaan kaukaloon kohden Vartan toisen joukkueen. Tässä pelissä vauhti ei ihan noussut ensimmäisen pelin tasolle. Alku oli hiukan nihkeä, mutta toisessa erässä tytöt alkoivat olla omalla tasollaan. Pallo alkoi liikkua lavasta toiseen, jonka myötä maalipaikkojen määrä lisääntyi ja viimeistelykin parani. Hyvän toisen erän ansiosta lopulta selkeä voitto.

POLAR
Polar – Welhot keltainen 3-10
Polarin pelureilla oli tiedossa kaksi peliä Welhoja vastaan. Ensimmäisenä vastassa oli keltainen joukkue. Ensimmäinen erä oli hyvää taistelua, vastustaja pidettiin poissa parhailta paikoilta ja vedot, jotka maalille asti tuli hoiti veskari ne varmasti. Pelin edetessä etäisyydet kasvoivat hiukan, joka aukaisi tilaa vastustajalle. Sitkeä puolustaminen mahdollisti kaikkien kolmen erän pelaamisen, joten eteenpäin on menty.

Welhot musta – Polar 11-2
Tuntia taukoa ja Sulon kanapastan voimalla toiseen peliin Welhojen mustaa vastaan. tähän peliin mahtava startti. Ensimmäisessä erässä  käytiin kahteen kertaan johdossa. Toiseen erään tasatilanteesta. Toisessa erässä hyvä vire alkoi hiukan kadota ja pitkä päivä alkoi myös verottaa parasta terävyyttä. Myös tässä pelissä pelattiin kaikki kolme erää.

CARELIA
Welhot keltainen – Carelia 7-9
Päivän kääntyessä iltapäivän puolelle koitti myös Carelian pelien vuoro. Ensimmäisessä pelissä vastaan asettui Welhot keltainen. Peliin saatiin hyvä vauhti ja maaleja tehtiin vuoron perään aina kolmannen erän alkuun saakka. 5-5 tilanteessa Welhottaret onnistui tekemään kaksi osumaa peräkkäin kun kolmatta erää oli pelattu melkein puolet. Tämän jälkeen Careliattaret aloittivat hurjan kirin. Kiri tuotti neljä osumaa ja vastustajan hyökkäykset pysähtyivät viimeistään maalivahtiin, joten ensimmäisestä pelistä maukas kahden maalin voitto. Ilahduttavaa oli onnistumiset laajalla rintamalla.

Carelia – Varta musta 1-13
Päivän viimeisessä pelissä vastaan tuli Varta musta. Ensimmäinen erä jaksettiin puolustaa hienosta ja jalkoja riitti myös vasta hyökkäyksiin. Toisen erän alkuun saatiin kavennusmaali josta voidaan todeta leikkisästi ”ei se määrä vaan se laatu” Erän edetessä askel alkoi painamaan sen verran, että vastusta kasvatti erän lopussa eron kahteentoista maaliin ja kotimatkalle päästiin hiukan etuajassa. Harmittavasti Carelialta puuttui kentällisen verran pelaajia joten tällä kertaa ei päästy haastamaan vastustajia täysin levänneillä pelaajilla.