Viikonlopun tavoite oli varmistaa pudotuspelikarsintapaikka joka vaatii että peleistä saadaan hävintään yksi piste. Tavoitetta ei helpottanut yhtään se että peleihin lähdettiin hieman vajaalla rosterilla ja osa mukana olevista pelaajista olivat olleet alkuviikon kipeenä.

FB Factor – SB-Pro/VSS 11-3 (2-1, 1-0, 8-2)
Tuplapelien ensimmäisessä osassa vastassa olivat sarjakärki ja sarjan ainoa joukkue jolla pistetili oli vielä avaamatta. Vaikka peli oli kaksi erää lukemien valossa tasainen niin ottelun voittajasta ei ollut missään vaiheessa epäselvää. Factorin tytöt tuhlailivat jälleen maalipaikkoja kaksi ensimmäistä erää ennen kuin ketsuppipullo aukesi kunnolla ja vapauttava voitto oli napattu ja pudotuspelipaikka varmistettu.

Factorin pistetytöt: Tuuli 3+2, Pääkköne 2+1, Ape 1+2, Nepe 2+0, Maija 1+0, Saara 1+0, Eimi 1+0, Nella 0+1, Moona 0+1, Elsak 0+1, Sira 0+1

FB Factor – Nibacos/SB Vaasa 6-8 (1-0, 3-5, 2-3)
Viikonvaihteen toinen ottelu oli varmasti sarja odotetuin kotipeli KoVaa vastaan. Kahden edellisen T16 Suomenmestarin edellinen plei Kokkolassa päättyi Factorin tyttöjen 10-7 voittoon. Pelissä olivat vastakkain selkeesti sarjan kaksi kovinta joukkuetta.
Ottelu oli alusta loppuun asti vauhdikas ja viihdyttävä. Molemmissa joukkueissa on niin paljon taitoa ja nopeutta niin muuta ei tietenkään odotettu. Ensimmäisessä erässä ei nähty kuin yksi maali kun Saara vei Factorin johtoon jo pelin alussa Welhojen R-pelaaja Maria Savanderin syötöstä. Jos eka erä oli vähä maalinen niin toisessa erässä maalihanat sitten aukesivat kunnolla. Erän alkupuolisko oli täysin Factorin ja ennen pelin puoliväliä tulostaululla oli lukemat 4-0. Erän jälkimmäinen puolisko oli sitten KoVan heiniä ja erätauolle vierasjoukkueen 4-5 johdossa. Komannessa erässä Factorin tytöt kaivoivat työhaalarit esille ja taistelivat vimmatusti, mutta eivät päässeet maalia lähemmäksi missään vaiheessa. Lopulta pisteet pohjanmaalle maalein 6-8. Tappiosta huolimatta hieno pudotuspelikarsintoja valmistava peli.

Factorin pistetytöt: Pääkköne 2+1, Saara 2+0, Ape 1+0, Nepe 1+0, Maija 0+1, Saaga 0+1, Maria 0+1

Runkosarjaa on jäljellä vielä kaksi ottelua jotka pelataan tällä viikolla vierastuplana. Hiihtoloma viikko aiheuttaa omat haasteensa treenaamiseen, mutta onneksi peleillä ei ole enää niin isoa panosta. Pelataan runkosarja pakettiin ja sitten siirretään katseet kevään tosipeleihin 🙂