FB Factorin naisten II-joukkue suuntasi lauantaina 8.10.2022 2-divisioonakauden aloitukseen Ylämyllylle. Nuorekas joukkue lähti turnaukseen 16 kenttäpelaajan ja 2 maalivahdin voimin.

FB Factor II – SBS Jekku 9-1
Päivän ensimmäinen vastustaja oli viime kaudesta vahvistunut SBS Jekku. Jo ennen peliä oli selvää, ettei Jekku tulisi olemaan helppo vastustaja, etenkin kun vastustajan maalia vartioi Factorin pelaajille erityisen tuttu Melina ”Memmu” Kummunmäki. Joukkueelta vaadittiin siis erityistä keskittymistä vetojen laatuun ja maskipelaamiseen. Peli lähti käyntiin melko tunnustelevasti ja molemmat joukkueet saivat luotuja maalipaikkoja. Tuuli avasi Factorin maalihanat ajassa 7.18 ja vain 15 sekuntia myöhemmin Saara pääsi viimeistelemään tilanteeksi 2-0 Irkun upeasta heitosta. Ensimmäisessä erässä nähtiin vielä kaksi maalia, kun ensin Tuuli viimeisteli päivän toisen osumansa ja erän lopulla Nepe pääsi heiluttamaan maaliverkkoa.

Erätauolla painotettiin rauhallista pelaamista, tärkeintä oli pitää pallo ja peli hallussa sekä viimeistellä tehokkaasti maalipaikoista. Nepe siirsi Factorin jo 5-0 johtoon, kun toista erää oli pelattu vajaat pari minuuttia. Ajassa 19.43 oman vaihtoaition edessä tapahtui sekaannus, ja Vilma istahti jäähypenkille väärän vaihdon takia. Vastustaja sai ylivoiman pyörimään, mutta peittoja, torjuntoja ja takaseinää pidemmälle vedot eivät löytäneet. Jekku oli saanut luotua muutamia vaarallisia maalipaikkoja erän aikana ja ajassa 24.33 Jekun Satu Ikosen veto viimein upposikin vastustamattomasti Irkun vartioiman maalin takanurkkaan. Factorin peli-ilme säilyi kuitenkin hyvänä takaiskuosumasta huolimatta, ja sekunti ennen toisen erän loppua Nea tykitti tilanteeksi 6-1.

Kolmas erä oli Factorilta hyvää ja rauhallista peliä. Pallo liikkui ja pelaajat jaksoivat tehdä töitä. Ajassa 38.44 Olivia pääsi tuulettamaan ensimmäistä sarjamaaliaan Tuulin hienosta esityöstä. Vain 12 sekuntia myöhemmin Tuuli tarjoili paikan Nepelle, joka ei tälläkään kertaa erehtynyt, vaan siirsi pallon hattutempun arvoisesti maalin perukoille. Tuuli viimeisteli vielä ottelun viimeisellä minuutilla oman hattutemppunsa ja ottelun loppulukemiksi näin 9-1. Vastustajalla oli mahdollisuudet useampaankin maaliin pelin aikana, mutta Irkku piti hienoilla torjunnoillaan joukkuetta pystyssä vaikeilla hetkillä.

Factorin pistenaiset: Tuuli 3+2, Iita 0+4, Nepe 3+0, Nella 0+2, Saara 1+0, Olivia 1+0, Rova 1+0, Irkku 0+1

FB Factor II – Josba 8-0
Päivän toinen ottelu pelattiin Josbaa vastaan. Peliin lähdettiin samoilla evästyksillä kuin ensimmäiseenkin: pelataan rauhassa omaa peliä ja kiinnitetään huomioita laadukkaaseen viimeistelyyn. Osalle pelaajista oli myös tiedossa itselle vieraampi pelipaikka. Peli lähti liikkeelle Factorin komennossa ja ensimmäinen maali oli Nepen käsialaa ajassa 2.01. Seuraavaa maalia saatiin odottaa ensimmäisen erän loppupuolelle. Iitu tarjoili vasemmasta laidasta täydellisen syötön keskelle vapaaksi jääneelle Jennicalle, jonka laukaus upposi vastustajan maalin perukoille.

Toiseen erään lähdettiin jatkamaan siitä mihin ensimmäisessä erässä jäätiin. Peli oli jatkuvasti hyvin Factorin hallussa. Vaikka Josba pääsikin luomaan yksittäisiä vaarallisia maalipaikkoja, Minttu poimi maalille tulleet pallot varmasti. Erän ensimmäisestä maalista vastasi Tuuli ajassa 19.04. Reilu minuutti myöhemmin Vilma pääsi iskemään tilanteeksi jo 4-0. Factorille tarjottiin mahdollisuutta ylivoimaosumaan Josban Nea Immosen saadessa jäähyn kädellä pelaamisesta, mutta ylivoima ei tuottanut tulosta. Erän loppu oli Factorin hallintaa, maalipaikkoja oli runsaasti ja joukkue viimeistelikin vielä kolme maalia, joista vastasivat Nea, Nepe ja Iita.

Joukkueen hyvä peli-ilme jatkui myös kolmannessa erässä. Ottelun loppulukemat 8-0 viimeisteli Miia erän ensimmäisellä minuutilla. Pallo pyöri loppupelin aikana monta kertaa maalipaikoilla, mutta tuurikaan ei aina ollut Factorin puolella. Joukkueen otteista huokui kuitenkin rauhallisuus, eikä maalintekoon ollut kiire. Factorin maalilla Minttu pelasi hienon nollapelin.

Factorin pistenaiset: Nepe 2+0, Iita 1+1, Jennica 1+1, Rova 1+1, Aino 0+2, Miia 1+0, Tuuli 1+0, Vilma 1+0, Iitu 0+1

Peleistä saatiin siis mukaan täydet 4 pistettä. Koko joukkue nautti pelaamisesta ja yhdessäolosta koko päivän ajan, ja hyvä tunnelma näkyi ja tuntui kentällä sekä sen ulkopuolella. Tästä on hyvä jatkaa kohti kauden seuraavia koitoksia!