T16-sarjaa päästiin jatkamaan sunnuntaina 2.10. Factorin kotiluolassa Kontiolahdella. Järjestäjäjoukkueelle tyypillisesti Factorin tytöille tuli pelien väliin pitkän pitkä tauko, hurjat kuusi ja puoli tuntia, mutta tällä kertaa se ei lamauttanut vaan päivä saatiin päätökseen kauden parhaan pelin siivittämänä.

Pelicans – FB Factor 4–3
Factor aloitti vahvasti ja otti pallonhallinnan itselleen heti alusta asti. Vastustaja pääsi hädin tuskin ollenkaan hyökkäysalueelle ja Factor katkaisi Pelicansien maalintekoyritykset helposti. Factor onnistuikin tekemään ottelun ensimmäisen maalin ja toiseen erään lähdettiin hyvistä asetelmista 0–1 johdossa. Ajoittain toisen erän alku on jostain syystä hankala Factorille ja tässä pelissä kävi niin. Ensimmäisellä erätauolla painotettu keskialueen tiiviys ei onnistunut ja vastustaja pääsi hyökkäysalueelle liian helposti. Vaikka maalintekoyrityksiä peitettiin ahkerasti, onnistui Pelicans tykittämään lyhyeen aikaan kolme maalia.

Viimeiseen erään lähdettiin takaa-ajoasemasta, mutta joukkueelle painotettiin, että pallo on pyöreä ja kaikki on mahdollista. Factor tiivisti kahteen ketjuun ja aloitti hanakan takaa-ajon. Pallo pysyi hyvin Factorin hallussa pitkiä pätkiä, mutta ongelmaksi muodostui suoraviivaisuuden puute, kun palloa pyöriteltiin hyökkäyspäässä jopa turhan paljon. Tilanne taisteltiin 4–2 lukemiin ja viisi minuuttia ennen loppua Factor otti aikalisän ja tasoitusta lähdettiin hakemaan ilman maalivahtia. Peli huipentui loppua kohden, kun Factor pääsi lopulta maalin pääähän, mutta valitettavasti tällä kertaa kellosta loppui aika.

Factorin pistetytöt: Elsa 2+0, Tuuli 1+1, Liina 0+1, Minea 0+1

FB Factor – Classic 3–2
Vastustajan tiedettiin olevan kova ja Factorilla oli alla monen tunnin tauko, joten tavoitteena oli laittaa parasta peliin. Taktiikaksi otettiin matala karvaus ja fokusta pyrittiin lisäämään viimeistelyyn sekä suoraviivaisuuteen. Pelin rytmistä saatiin heti hyvin kiinni ja molemmat joukkueet pääsivät tasaisesti pallolle. Kova vastus toi Factorin peliin extra potkua ja jo ensimmäisessä erässä oli läsnä huolellisuus, aktiivisuus ja ilo.

Toiseen erään lähdettiin 0–0 tilanteesta ja tavoite oli pitää saavutettu taso yllä ja lähteä parantamaan peliä pieni askel kerrallaan. Maalinteon aloittikin päivän maaginen onnistuja Elsa, joka teki Factorin päivän kuudesta maalista viisi. Molemmat joukkueet käytännössä odottivat vastustajan virhettä, josta sakottaa ja tässä onnistui jälleen Elsa.

Kolmas erä alkoi Factorin johtaessa 2–0 ja taistelufiilis oli katossa. Seuraavaksi vastustaja kuitenkin onnistui kaventamaan pelin ja ero Factorin eduksi oli enää maalin verran. Factor kuittasi tämän nopeasti, kun taas hetken kuluttua Classic kavensi jälleen maalin päähän. Tästä eteenpäin taisteltiin vaihto kerrallaan ja minuutteja kulutettiin pallonhallinalla. Factor sai vielä loppuun ylivoiman, millä saatiin kulutettua aikaa, vaikka maalia ei siitä tullutkaan. Factorin ehdottomasti paras peli tähän mennessä päättyi erittäin maukkaaseen 3–2 voittoon.

Factorin pistetytöt: Elsa 3+0, Liina 0+1

Nousujohteinen päivä jätti Kontiolahteen hyvän mielen ja kaksi pistettä. Päivän kruunannut voitto toi intoa jatkaa treenaamista sekä luottoa siihen, että meissä on sisua. Seuraavaan turnaukseen on kolme viikkoa aikaa ja 23.10. suuntana on Espoo.