FB Factor – 02 Jyväskylä II 4 – 6
Joutsenon turnauksen ensimmäisessä ottelussa vastaan asettui sarjakärjessä kokokauden ollut O2-Jyväskylän II- joukkue ja odotettavissa oli erittäin vahva, mutta hyvällä pelillä voitettavissa oleva vastusta. Kovia pelejä on aina mukava lähteä pelaamaan!

Erä. 1.
Ensimmäinen erä alkoi vauhdikkaissa merkeissä kun ajassa 01.37 Nea Rova onnistui maalinteossa Saara Liimatan esityöstä. Kuitenkin ottelun alussa joukkueellamme oli suuria haasteita saada pelin painopiste siirrettyä omasta päädystä ylöspäin ja tämä kostautui kun pallollisesti vahva 02- otti ensimmäisen erän haltuunsa ja onnistui kolme kertaa maalinteossa pelikellon osoittaessa vain 9.19. Erän loppua lähestyessä Julia onnistui kaventamaan tilanteen 2-3, tähän syötön itselleen merkkautti Eevi Martiskainen. Kuitenkin 18 sekuntia ennen ensimmäistä erätaukoa 02 onnistui kertaalleen maalinteossa ja erätaulle siirryttiin 02-sen johtaessa 2-4.

Erä 2.
Toisessa erässä Factorin peliä kuvasti huomattava tasonnosto ensimmäiseen erään verrattuna. Omassa päädyssä ei annettu siimaakaan periksi ja Jennan maali säilyi koko erän koskemattomana.  Ajassa 18.37 Merike Eskelinen onnistui kavennuksessa Sanni Pirttilän napatessa itselleen maalista syöttöpisteen. Loppuerä olikin rikkonaisempaa peliä, jossa ensin Factor ja heti perään O2 pääsivät yrittämään ylivoimaa siinä kuitenkaan onnistumatta. 02.sen ylivoima suli omaan jäähyyn ja vain 13 sekunnin päästä tasavajaalle siirtyessä syntyi tasoitus maali ajassa 24.54. Maalin tekijänä toimi toistamiseen Merike Eskelinen Aino Ruotsalaisen tarjotessa maalisyötön.

Erä tauolle mentiin tasatilanteessa 4 – 4.

Erä 3.
Kolmas erä tarjosi maalipaikkoja molemmille joukkueille kunnes ajassa 37.54 O2- onnistui maalinteossa ja synkkä hetki musteni entisestään kun noin minuutti edellisestä vastustaja isku uudelleen. 4-6 tilanteessa haettiin kavennusmaalia tiivistetyllä peluutuksella, mutta ilman tulosta. Ottelun lopputulokseksi jäi 4-6.

FB Factorin taisteluilme oli pelissä kohdallaan vaikka pisteet matkasivatkin Jyväskylään. Parannettavaa tulevaan SB Vantaa otteluun jäi, mutta laitoimme hyvin kampoihin liigapelaajia vilisseelle O2-selle.

Factorin tehonaiset: Merike Eskelinen 2+0, Nea Rova 1+0, Julia Pehkonen 1+0, Saara Liimatta 0+1, Sanni Pirttilä 0+1, Eevi Martiskainen 0+1, Aino Ruotsalainen 0+1

SB Vantaa – FB Factor 3 – 15
Erä 1
Ottelun alku oli erittäin päräyttävä Sanni Fredrikssonin napatessa pallon itselleen ja sivaltaessaan pallon Vantaan häkkiin ennen kuin vastustaja oli kerennyt edes älytä pelin alkaneen. Maali merkattiin pöytäkirjaan ajassa 0.18. Ottelun tempo oli hyvin erilainen verrattaessa vain reilu tunti sitten päättyneeseen 02-peliin. Tämä olikin tehdä ottelun ensimmäisestä erästä hankalan ja päädyimme leikkimään kissahiiri leikkiä vastustajan kanssa aina 2-2 tilanteeseen saakka. Kuitenkin jo erän lopun lähestyessä alkoi näkyä joukkueiden väliset tasoerät ja erätauolle siirryttiin 2-5 tilanteessa Factorin eduksi.

2. Erä
Toisessa erässä maalijuhlat pääsi aloittamaan Julia Pehkonen viimeistellessään maalin 10 sekuntia alkuvihellyksen jälkeen. Tahtipuikko pysyikin koko erän vahvasti Factorin hallussa ja Vantaan oli hankala pysytellä menossa mukana. Maaleja onnistuttiin tekemään tasaiseen tahtiin ja toisen erän loppuessa tilanne oli jo 2-10 Factorin eduksi.

3.Erä
Kolmannessa erässä pääsimme jälleen heti ensimmäisellä minuutilla maalinteon makuun. Tällä kertaa erän maalijuhlat aloitti Aino Juntunen. Kolmas erä ei tarjonnut edelliseen verrattuna suurempia käänteitä ja maalinteko toimi tehokkaasti. Ainoana särönä maali-ilottelun keskellä Vantaa pääsi kuin varkain kaventamaan pelin tilanteeseen 3-12 ajassa 32.57. Pelikello pysäytettiin aikaan 39.12. kun Aino Juntunen viimeisteli illan viimeisen maalin, jonka jälkeen ottelu keskeytettiin tilanteeseen 3-15.

Peli tarjosi laajalla rintamalla onnistumisia ja tehopisteisä kirjasi peräti 12 Factorin pelaajaa.

Factorin tehonaiset: Merike Eskelinen 3+3, Saara Liimatta 3+0, Milla Nieminen 2+1, Julia Pehkonen 2+1, Aino Juntunen 2+1, Sanni Pirttilä 0+2, Eevi Martiskainen 0+2, Nea Heiskanen 1+0, Sanni Fredriksson 1+0, Aino Ruotsalainen 1+0, Minna-Maria Hämäläinen (MV) 0+1, Kati Kauppinen 0+1

Edustusjoukkueen ottelut jatkuvat uuden divarin karsinnoilla SB Nivalaa vastaan.