T16 1. divisioona jatkui 4.3. Hämeenlinnassa. Talviloma kutisti himan kokoonpanoa, mutta mukaan saatiin silti kova kokoonpano yhdestätoista kenttäpelaajasta ja maalivahdista. Tällä kertaa pelit olivat heti aamuun ja kotimatkalle päästiin hyvissä ajoin neljä pistettä rikkaampina.

FB Factor – Häme Stars 6–2
Aamun ensimmäisessä pelissä kotijoukkuetta vastaan tuntui olevan hieman vielä unelias meininki, kun vastustaja päästettiin liian helposti iholle. Factor pysyi hyvin vauhdissa mukana, mutta kropalla pelaaminen tuntui haastavalta. Toiseen erään lähdettiin 0–0 lukemista ja taktiikaksi otettiin laittaa palloa nopeammin ja huolellisemmin liikkeelle, jolloin vastustaja ei ehtisi tulla iholle kiinni. Tämä alkoi toimia ja Factor teki toiseen erään kolme maalia.

Heti kolmannen erän alkuun vastustaja iski nopeasti kaksi maalia, mutta tämä kuitattiin onneksi nopeasti ja paremmin sujumaan lähtenyt peli ei ottanut juurikaan takapakkia. Numeroita päästiin vielä kaunistelemaan Factorin hyväksi pelin loppua kohti ja taistelutahdolla tästäkin pelistä saatiin pisteet kotiin.

Factorin pistetytöt: Elsa 2+1, Maija 1+2, Linda 0+2, Aino 1+0, Lilja 1+0, Tuuli 1+0

VSS – FB Factor 1–10
Vain kahdella ketjulla liikenteessä ollut Factor lähti tähän peliin hyvällä tempolla liikenteeseen ja tällä kertaa kropalla pelaaminen tuntui sujuvan hieman liiankin hyvin, kun vastustajalla oli vaikeuksia taistella pallosta Factoria vastaan ja muutamia kaatumisia nähtiin kulmaväännöissä. Ensimmäinen maali nähtiin jo ajassa 01.19 ja ensimmäinen erä kokonaisuudessaan meni Factorille 0–4. Tästä eteenpäin maaleja tehtiin tasaiseen tahtiin eikä Factorilla ollut hädän päivää.

Ensimmäiseen peliin verrattuna pallo liikkui tässä pelissä helpomman näköisesti ja pallonhallinta oli selkeästi suvereenimpaa. Unihiekat oli selkeästi karisseet silmistä ja tempo pysyi hyvänä lähes koko pelin. Factori oli muutaman maalin päässä keskeytysvoitosta ja nollapelistä, joka näytti hyvin mahdolliselta, mutta 10 sekuntia ennen loppua vastustaja pääsi kuin pääsikin tekemään ensimmäisen ja ainoan maalinsa ja peli päättyi Factorille 1–10.

Factorin pistetytöt: Elsa 1+3, Aino 3+0, Tuuli 2+1, Maija 1+2, Minni 1+1, Eimi 1+0, Linda 1+0

Pelaajien joukossa suositut yönylireissut tulivat runkosarjan osalta päätökseen ja kotimatkalle lähdettiin mukavasti jo aikaisin iltapäivällä. Tämän turnauksen pisteillä Factor myös varmisti play-off paikkansa. Seuraava merkityksellinen kohtaaminen nähdään viimeisessä turnauksessa Porvoossa, jossa Factorin tulee voittaa Pelicans, mikäli halutaan päästä tavoitteeseen voittaa runkosarja ja täten saada kotietu ensimmäiseen play-off peliin. Factorin ja Pelicansin välillä tässä sarjassa voitot ovat 1-1, joten viimeisen kierroksen kohtaaminen ratkaisee kumpi vie sarjan.

————————————————————————————————–

T16 divaria päästiin pelaamaan vielä toiseen kertaan kotona Kontiolahdella 11.3. Tällä kertaa talkoisiin osallistui myös tytöt itse ja näin päivä saatiin järjestettyä oikein näppärästi. Talviloman loppuessa mukaan saatiin myös täysi kokoonpano sekä lisäksi muutama T14 pelaaja, jotka pääsivät seuraamaan ja kokeilemaankin, miltä vanhempien tyttöjen pelit maistuvat.

FB Factor – O2 JKL 7-4
Edellinen kohtaaminen O2 kanssa osoitti, että tähänkin peliin on lähdettävä hyvin valmistautuneena. O2 kykenee pelaamaan kovaa ja halusimme olla siihen valmiita. Ensimmäinen vaihto näyttikin lupaavalta, kun oikea-aikainen avaus laidasta saatiin käännettyä hienosti maalin eteen ja ensimmäinen maali tuli ajassa 00.10. Vaikka ensimmäinen erä meni Factorille vain 2–0, oli pallo selkeästi meidän hallussa ja peli näytti suhteellisen hallitulta.

Toiseen erään mukaan otettiin T14 pelaajia ja näin peliä jatkettiin kolmella ketjulla. Peli näytti aika hyvältä edelleen ja Factor oli edelleen johtoasemassa, joten kolmanteen erään jatkettiin edelleen kolmella ketjulla. Kun vastustaja kuitenkin iski kaksi maalia alle kahteen minuuttiin ja siirtyi vain maalin päähän, otti Factor aikalisän ja tiivisti ketjuja lähtötilanteen 12 pelaajaan. Tämä taktinen siirto toi tyttöihin takaisin lisää vauhtia ja asennetta, mikä näkyi selkeästi kentällä. Loppuun lukemia saatiinkin kaunisteltua ja lopulta pisteet jäivät kotiin 7–4 voitolla.

Factorin pistetytöt: Elsa 3+1, Lilja 3+0, Liina 1+1, Tuuli 0+2, Hilma 0+1, Neea 0+1, Linda 0+1

PSS – FB Factor 1–13
Päivän pelejä seuranneena ja aamun pelistä oppineena tavoitteemme oli olla fyysisesti valmiita sekä tiivistää karvaus kohdilleen, jolloin vastustaja ei pääsisi pelaamaan karvauksen kahta ensimmäistä tasoa ulos parilla syötöllä. Peli lähti hyvin liikkeelle ja maalitilit onnistuttiin avaamaan ajassa 01.27 ja heti seuraava maali tuli ajassa 02.03. Vastustaja teki ainoan maalinsa ensimmäisen erän puolivälissä, kun vaihdon jälkeen karvaus oli hieman levällään ja vastustaja pääsi rikkomaan Factorin asetelman parilla syötöllä. Hetkellisesti hätäiseksi muuttunut karvaus saatiin kuitenkin hallintaan, kun ensimmäisellä erätauolla karvausta laskettiin hieman, karvausta tiivistettiin kapeammaksi ja karvauksen tasoa lähdettiin hallitusti työntämään ylöspäin.

Toinen erä aloitettiin tyylikkäästi maalilla yhdeksän sekuntia aloitusvihellyksestä, mutta seuraavaa maalia saatiin odottaa kymmenisen minuuttia. Tästä eteenpäin maaleja tuli kuitenkin tasaiseen tahtiin ja myös T14 tytöt pääsivät kentälle, kun pelaajia alettiin huilauttaa vuoron perään. Näin kahta sentteriä lukuun ottamatta kaikki huilasivat noin puoli erää ja T14 pelaajat pääsivät oikein onnistuneesti kokeilemaan taitojaan T16 peleillä.

Factorin pistetytöt: Minea 3+1, Lilja 2+1, Elsa 2+1, Neea 2+0, Linda 2+0, Maija 1+1, Tuuli 1+1, Eimi 0+1, Saaga 0+1

Yhteisvoimin saimme järjestettyä jälleen kerran loistavan kotiturnauksen ja kartutettua pistetiliä täydellä neljän pisteen potilla. Viimeinen turnaus ja runkosarjan kärkipaikan ratkaiseva peli Pelicansia vastaan pelataan Porvoossa 25.3. Tämän jälkeen suuntaamme katseemme play-off karsintoihin.