Ajankohtaista

Päivän ensimmäisessä ottelussa Carelia otti mittaa Joensuun tytöistä, eli Josbalaisista. Joensuulaisten Some-päivitykset antoivat ymmärtää, että kohtaamista oli odotettu vesi kielellä. Ottelun alettua kävi heti selväksi, että vaikeuksissa ollaan isolla kentällä taitavaa ja vahvempaa joukkuetta vastaan.

Ottelu päättyi Josba eduksi 7-2.

Carelian maaleista vastasi, Sira Miettinen ja Nea Hulkko.

Valmennuksen ja huollon tikkaritytöt tässä ottelussa olivat Sira Miettinen ja Elsa Haakana.

Maalikooste

Arctikin ensimmäinen peli oli myös Josbaa vastaan.

Tämäkin peli jatkui samaan tahtiin. Josba heilutti tahtipuikkoa, eikä meillä ollut sanan sijaa tässä ottelussa. Josba löylytti lukemin 9-0.

Numeroiden taakse, kun hieman kurkistamme, niin huomaamme kuinka paljon vaikuttaa joukkueiden väliset ikäjakaumat. Pelaajien ikäerot näkyvät suoraan fysiikassa.

Maalikooste

Päivän kolmas ottelu oli Carelialla Juukaa vastaan. Odotimme ottelusta tasaväkistä, sillä Juuan tytöt olivat edellisessä Kuopion turnauksessa aivan mahtavia.

Josba pelin oppitunnista sisuuntuneena Carelia otti tahtipuikon omiin käsiin ja maalivahti Irina Päivisen johdolla voitto kotiin selvin sävelin 7-1.

Tehotytöt tässä ottelussa olivat. Lilja 2+1,Veera 1+0, Saara 1+0, Nella 1+0, Eerika 1+0, Sira 0+3, Jennica 0+1.

Tikkaripelaajat olivat Irina Päivinen ja Lilja Tahvanainen.

Maalikooste

 

Arctikin toinen peli oli Kuopion Welhoja vastaan. Odotin tästä pelistä meille selvää voittoa, mutta mitä vielä. Sarjataulukossa hännille jääneet kalakukkokaupungin tytöt äityivät huimaan taisteluun sarjapisteistä. Vaihtopenkillä meidän piti keksi monenlaisia taikatemppuja, että tytöt heräisivät taistelemaan runkosarjan viimeisen pelin pisteistä. Ottelun viimeiselle viisi minuuttiselle lähdettäessä oli Welhot vahvasti kiinni ottelun voitossa numeroin 4-2. Kuopion kannattajatkin intoutuivat ottelussa hurjaan kannustamiseen voiton jo heille häämöttäessään. Niinpä enää ei ollut muuta mahdollisuutta kuin laittaa joukkueen kapteeni Elli Saastamoinen kentälle ja kaveriksi hänelle kuumimmat pelaajat. Tytöt kiittivät luottamuksesta ja painoivat pelin painopisteen väkisin Kuopion kenttä päätyyn. Pelikellon näyttäessä 42.21 Elli Saastamoinen otti joukkueensa reppuselkään ja täräytti numeroiksi 4-4. En päästänyt Ellin kentällistä enää vaihtoon kun näytti että virtaa riittää vielä taistella voitosta. Ja niinhän siinä sitten kävi, että viimeisellä minuutilla ajassa 44.22 mentiin 5-4 johtoon Ellin rystylaukauksella. Kuopio pääsi vielä yrittämään tasoitusta viimeisillä sekunneilla, Mutta Saara Liimatta oli toista mieltä ja ”liimasi” pallon varmasti itselleen. Pelisummerin soidessa kentälle ryntäsi meidän molemmat joukkueet ja päättivät runkosarjan riemukkaaseen ”intiaanitanssiin”

Tehotytöt: Elli 4+1, Nea 1+1 Saara 0+1.

Tikkarit ansaitsivatt Nea Hulkko ja Juliaana Juvonen.

Maalikooste

Nyt me sulaudutaan yhdeksi joukkueeksi ja suuntaamme katseet kohti alueen loppuhuipentumaa, johon meidän Carelian tytöt ansaitsivat paikan runkosarjan toisella sijalla.

Muutamat kovat treenit tässä ehditään vielä tehdä, sitten tytöt syövät pääsiäisen aikaan hieman suklaamunia ja me jatketaan Vesan kanssa mämmin syöntiä.

Pääsiäisen jälkeen pelataan sitten mitaleista.

Lassi ja Heidi