Ajankohtaista

Joulutauon jälkeen T12 aluesarja jatkui Leppävirralla. Koronarokotus ja muiden poissaolojen takia reissusta puuttui peräti yhdeksän tyttöä. Hienosti kuitenkin tytöt taistelivat kaikki kuusi peliä 11 kenttäpelaajan ja kolmen maalivahdin voimin.

FB Factot Arctic – Welhot keltainen 4-9
Lauantain urakka alkoi neljällä Welhopelillä. Jokaiseen peliin rakennettiin vähän erilainen kokoonpano. 8 tyttöä pelasi ja kolme huilasi vuoronperään. Ensimmäisessä pelissä oltiin kyllä vielä totaalisen unessa ja Welhot veivät ottelun selkeästi nimiinsä.

Welhot musta – FB Factor Carelia 4-8
Kokoonpanon muokkaus ja osa tytöistä jo syömään. Tässä pelissä unen rippeet alkoivat häipyä ja myös Factorin tyttöjen otteet alkoivat olla lähempänä omaa tasoaan. Hienon taistelun jälkeen lopputulos oli käytännössä päinvastainen kuin edellisessä pelissä.

Welhot musta – FB Factor Arctic 8-8
Ruokatauon jälkeen päivän kolmas Welho peli. Tässä pelissä maaleja tehtiin vuorotahtiin alusta loppuun saakka. Kumpikaan joukkue ei päässyt missään vaiheessa niskanpäälle vaan aina johtomaalin jälkeen tuli nopea tasoitus. Eikä joukkueet saaneet tetyä eroa toisistaan.

FB Factor Carelia – Welhot keltainen 9-5
Pieni sekoitus jälleen kokoonpanoon ja vielä neljäs ja viimeinen Welho peli. Tässä pelissä Factorin tytöt karkasivat ensin 4-0 johtoon ja sen jälkeen maaleja tehtiin jälleen tasatahtiin pelin loppuaika. Molemmilla joukkueilla alkoi jo vähän väsy painamaan eikä peli ollut enää niin vauhdikasta kuin kolme edellistä ottelua.

Josba – FB Factor Arctic 3-5
Pelin alku oli Factorin tyttöjen näytöstä ja nopeasti joukkue siirtyi 3-0 johtoon. Sen jälkeen peli tasoittui ja myös Josba pääsi paremmin peliin mukaan. Päivän viidennen peli rasitukset rupesivat näkymään mitä pidemmälle peli eteni. Josballa oli kyseessä vasta päivän kolmas peli. Taistellen tytöt kuitenkin kairasivat voiton myös tästä pelistä.

VarTa – FB Factor Carelia 3-5
Päivän viimeisestä koitoksesta näytti tulevan Vartan näytös, kun toisen erän alkuun he tekivät jo kolmannen maalinsa. Mutta niin vain jostain kummasta Factorin tytöt löysivät vielä lisävoimia ja tekivät viimeisen 10 minuuttisen aikana 5 maalia ja näin myös päivän viimoinen peli päättyi Factorin voittoon.

Eipähän tämän turnauksen jälkeen tarvinnut yhdenkään tytön sanoa että en saanut riittävästi pelata. Jokainen tyttö taisteli mallikkaasti vaikka väsymys viimeisissä peleissä ihan varmasti jo painoikin. Jokainen mukana ollut kenttäpelaaja pääsi tekemään päivän aikana vähintään yhden maalin.

T12 aluesarja jatkuu 6.2.2022 Joensuussa. Toivottavasti silloinkin saadaan vielä pelata ja pelaajat pysyvät terveinä.