T12 tyttöjen alkusarjan viimeinen turnaus pelattiin  kotihallissa Kylmäojalla.

Josba – Arctic  1-5
Päivän ensimmäisessä ottelussa vastassamme oli naapuriseura Josba. Arctic on voittanut kauden aiemmat ottelut, joten pientä jännitystä ilmassa sen suhteen millaisella asenteella joukkue peliin lähtee.

Ottelun alussa saatiin hyvin paine vastustajan päätyyn ja ensimmäinen maali näki päivänvalon Alissan toimesta ajassa 1.47. Alkurynnistyksen jälkeen peli aika nopeasti tasaantui ja tilanteita tuli molempiin päihin. Arctic oli kuitenkin terävämpänä maalinteossa, joten erätauolle siirryttiin 0-4 johdossa. Toiseen erään lähdettiin siis  turvallisen tuntuisessa tilanteessa ja se näkyi myös pelissä. Hienoisesta Arcticin hallinnasta huolimatta toinen erä oli varsin tasainen. Julia varmisteli maalillaan johtoa ja vastustaja onnistui saamaan pallon hyvin pelanneen Terhin taakse erän loppupuolella. Tästä tasaisuudesta kertoo myös toisen erän torjunnat: Josban Aada 8 ja Terhi 7.

Ottelun tekijänä palkittiin Terhi, joka torjui hienosti läpi koko ottelun.

Varta – Carelia 4-2
Carelian päivän ensimmäiseen peliin vastaan asettui Varta. Edellisessä turnauksessa Carelia onnistui kukistamaan Vartan ensimmäistä kertaa tällä kaudella. Miten se sitten otteissa näkyisi, oli vielä arvoitus ennen ottelun alkua.

Peli alkoi varsin tasaisena vääntönä. Ensimmäistä maalia saatiin odotella reilut yhdeksän minuuttia, kun Varta siirtyi harmittavasti johtoon. Carelian tytöt eivät tästä lannistuneet vaan tulivat erän viimeisellä minuutilla tasoihin Iiris H:n maalilla.  Toisessa erässä vastustaja oli terävämpänä maalinteossa ja johti ottelua 3-1 kun toista erää oli pelattu reilut kolme minuuttia. Carelian tytöt ei takaiskuista lannistuneet vaan jatkoivat pelaamista hyvällä joukkuehengellä toisiaan tsempaten. Ottelua oli pelattu 21.20 kun Varta siirtyi 4-1 johtoon. Kokeiltiin päästä vielä peliin mukaan supistamalla peluutusta. Vauhtia saatiin lisää, mutta viimeistely ei ottanut onnistuakseen. Erän loppupuolella saatiin kuitenkin vielä kavennus kun Veerat olivat pahanteossa vastustajan päädyssä, ja onnistuivat maalinteossa. Maalin tekijänä Veera H., syöttäjänä Veera K. Enempää maaleja ei hyvästä yrityksestä huolimatta saatu ja vastustaja pääsi tällä kertaa poistumaan voitto taskussaan.

Ottelun tekijänä palkittiin Katri, joka hoiti puolustajan tonttinsa hienosti.

Arctic – Welhot 10-2
Arcticin toisessa pelissä vastassa oli Welhot ja jo ennen peliä oli tiedossa, ettei tässä pelissä voida pelata ”puoliteholla”, jos halutaan hyvä lopputulos.  Ottelun alusta jo huomasi, että nyt mennään eikä meinata.  Ottelua oli keretty pelata pelata puolitoista minuuttia ja Alissa vei Arcticin 1-0 johtoon. Vahvasta alusta huolimatta Welhot pääsi mukaan peliin ja tasoittivat ottelun kun vajaa kuusi minuuttia oli ensimmäistä erää pelattu. Arcticin tytöt eivät tästä hämmentyneet vaan jatkoivat iloista ja vauhdikasta peliään ja kymmenen minuutin kohdalla oltiin 3-1 johdossa kun Alissa ja Pirta olivat onnistuneet maalinteossa.  Ei kuitenkaan vielä ollut aihetta hyvän olon tunteeseen, sillä reilu yksitoista minuuttia pelattuna ja Welhot kaventaa tilanteeksi 3-2.  Tämän lähemmäksi Welhot eivät enää päässeetkään, sillä ensimmäisen erän lopulla Arctic teki vielä kolme maalia. Toiseenkin erään saapui sama aktiivinen Arctic. Ensimmäisellä minuutilla Aino lisää johtoa, joka viimeistään sai vastustajan ”selän suortumaan”. Vaikka tilanne vaikutti selvältä, oli mukava seurata kuinka Arctic pelasi hyvällä asenteella loppuvihellykseen asti.

Oli todella hieno peli koko Joukkueelta, jokainen pelaaja onnistui erinomaisesti. Ottelun tekijäksi valikoitui nyt kuitenkin Alissa tehoin 6+1.

Carelia – Welhot 4-1
Nyt oli sitten Carelian vuoro kohdata Welhot. Tällä kaudella Carelia ei ollut vielä onnistunut kaatamaan Welhoja. Edellisessä turnauksessa oli tiukka ottelu, mutta Welhot vei sen 3-2 nimiinsä. Tytöistä oli aistittavissa, että nyt se ensimmäinen voitto voisi olla otettavissa. Sen verran keskittyneitä ilmeitä kasvoilla oli nähtävissä.

Ottelun alku oli näytti hyvälle. Siellä haluttiin voittaa kaksinkamppailut, paineistaa ja merkata vastustajaa. Reilu kolme minuuttia pelattuna ja Elmiira onnistuu maalinteossa. Vaikka joukkue sai tuosta lisää uskoa tekemiseen se jäi erän ainokaiseksi osumaksi.  Vastustajan maalivahdilla oli ensimmäisessä erässä 15 torjuntaa, joten paikkoja oli useampaankin osumaan.  Toinen erä alkoi samanlaisella kaavalla kuin ensimmäinen. Reilu kolme minuuttia ja Viivi lisää johdon 2-0. Tästä se jännitys vasta alkoikin, sillä kaksi maalia salibandyssä ei ole vielä kovinkaan turvallinen johtoasema. Peli jatkuu tasaisena vääntönä ja Welhot hakee kavennusta tosissaan, kunnes tulee Carelian helpottava osuma. Reilut 27 minuuttia pelattuna kun Iiris H 3-0 ja heti 12 sekuntia myöhemmin Katri tekee 4-0. Tästä pääsikin jo hiipimään sen verran hyvää oloa puseroon, että Welhot pääsi maalin tekoon pari minuuttia ennen loppuvihellystä, mutta se jäikin sitten ottelun viimeiseksi osumaksi.

Ottelun tekijäksi valikoitui Susa, joka otti maalillaan 21 torjuntaa ja piti omalta osaltaan huolen ettei Welhojen takaa-ajo onnistu.

Arctic – Varta 10-2
Päivän viimeisessä pelissä oli vastassa Varta. Ottelun alun kaava oli samanlainen kuin päivän aiemmissakin peleissä.  Reilu minuutti pelattu ja  Alissa vie Arcticin johtoon Ellan esityöstä. Hyvä vahva alku peliin ja kolmas peli ei tunnukkaan niin paljoa jaloissa. Ottelua on pelattu vajaa kuusi minuuttia kun Terhin avaus heitto vapauttaa Ainon maalintekoon ja tilanne on jo 3-0.  Ensimmäinen erä oli kokonaisuudessaan iloista ja vauhdikasta pelaamista, joten erätauolle päästiin 6-0 johdossa. Kuten monesti niin nytkin turvallisen oloinen johto saa nostamaan ”jalkaa kaasulta” ja vastustaja pääsee paremmin peliin mukaan. Vastustaja tekee ensimmäisen maalin kun toista erää on pelattu reilu minuutti.  Seuraava maali on kuitenkin taas Arcticin, jonka tehtaillevat Ella ja Aino. Vielä kerran vastustaja pääsee kaventamaan, mutta sitten loppu peli onkin Arcticin hallintaa ja tytöt onnistuvat viimeistelemään vielä kolme maalia.

Ottelun tekijäksi tässä ottelussa valikoitui Enni, jo huolehti kunnialla puolustajan tonttinsa ja oli erinomaisesti tukemassa hyökkäyksiä.

Päivän pelit meni molemmilta joukkueilta hienosti. Kahdessa ensimmäisessä pelissä vähän jännitystä ja lisää harmaita hiuksia, mutta sitten kolme viimeistä peliä oli yhtä hymyä.  Hienoa nähdä millainen kehityskaari on ollut kauden aikana, kun vertaa miltä ensimmäinen turnaus näytti ja miltä se peli nyt näyttää. Seuraavassa turnauksessa onkin sitten panoksena jo niitä mitaleja, eli lopputurnaus 2.4. Pari viikkoa siis vielä kovaa treeniä ja monen monta burpeeta.