Ajankohtaista

Runkosarjan viimeinen vierastupla suuntautui Tampere-Kokkola suunnalle. Koska tytöillä oli hiihtoloma niin viikonvaihteen ensimmäinen peli pystyttiin pelaamaan jo perjantaina Ylöjärven liikuntahallilla. Tälläkään kertaa peleihin ei päästä koko porukalla, mutta kolme viisikkoa pelaajia saatiin matkaan.

Pirkat – FB Factor 5-8 (1-3, 1-1, 3-4)
Ottelun panoksena oli Factorin osalta runkosarjan voitto. Pirkoille pelillä ei ollut enää mitään panosta. Ottelun avausmaalia saatiin odottaan aina ensimmäisen erän puoliväliin asti kunnes Pirkat avasivat maalihanat. Erän loppupuolella Factorin tytöt viettivät tehokasta pari minuuttista jonka aikana tytöt tehtailivat kolme maalia ja erä tauolle näin ollen Factorin 1-3 johdossa.
Toisessa erässä nähtiin vaan kaksi maalia vaikka molemmilla joukkueilla oli tukuttain hyviä maalipaikkoja. Erän ensimmäisessä vauhdissa Pirkat tulivat maalin päähän, mutta hetken kuluttua Pääkkönen siirsi Factorin jälleen kahden maalin johtoon pelin kolmannella maalillaan.
Kolmannessa erässä maaleja sitten tehtiin urakalla. Factor siirtyi erän alkuun jo turvallisen tuntuiseen 2-5 johtoon, mutta niin vaan Pirkat tulivat väkisin tasoihin. Factorin tytöt eivät tästä kuitenkaan hämmentyneet vaan tehtailivat aikavälillä 56.50-57.36 kolme maalia ja veivät ottelun lukemin 5-8 ja näin ollen myös runkosarjan nimiinsä.

Factorin pistetytöt: Pääkköne 4+0, Saara 1+1, Sira 1+1, Nepe 0+2, Jennica 1+0, Ape 1+0, Maija 0+1, Saaga 0+1, Kaisa 0+1

Ottelun tilastot

Nibacos/SB Vaasa 8-7 rl (4-1, 0-1, 4-5)
Lauantain runkosarjan pelissä ei Factorilla ollut enää mitään panosta ja otteluun lähdettiin ajatuksella pelata hyvä ja kova treenipeli ennen pudotuspelikarsintojen alkamista. Ja juurikin sellainen peli siitä saatiin.
Ottelu alkoi kivasti kun Ape vei joukkueen johtoon jo pelin kolmannella minuutilla. Sen jälkeen ensimmäinen erä mentiinkin kotijoukkueen komennossa ja erätauolle tukalassa 4-1 tilanteessa. Erätauolla valmennukselta motivaatio puhe ja loppupelin kentällä nähtiin ihan eritavalla taisteleva Factor. Toisessa erässä ei nähty kuin yksi maali, mutta kolmannessa erässä sitten senkin edestä. Ja mikä ilahduttavinta niin Factorin tytöt tulivat tilanteesta 7-4 väkisin tasoihin 7-7 ja näin peli venyi jatkoajalle asti. Jatkoajlla molemmilla joukkueella oli muutama maalipaikka mutta maaleja ei saatu aikaiseksi ja voittajaa haettiin pitkän kaavan kautta rankkarikisasta. Rankkarit menivät kotijoukkueelle 3-1 ja näin ollen koko peli lukemin 8-7.

Factorin pistetytöt: Nepe 2+1, Maija 2+0, Nella 1+1, Kaisa 0+2, Jennica 1+0, Ape 1+0, Pääkköne 0+1, Kosone 0+1

Runkosarja on nyt saatu pakettiin ja tulevana viikonloppuna pelataan pudotuspelikarsinnat. Vastaan asettuu alkusarjasta tuttu Tiikerit/Blackbirds. Ensimmäinen osaottelu pelataan lauantaina Lehmossa ja sunnuntaina homma sitten jatkuu Vantaalla. Otteluparin voittaja jatkaa matkaansa puolivälieriin.